• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

PYD: Türkiye'ye düşman değiliz olmak da istemeyiz

PYD: Türkiye'ye düşman değiliz olmak da istemeyiz
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Muhammed Müslim, Türkiye'nin kendilerinden kaygı duymamasını istedi.
Suriye'deki Kürt Yüksek Konseyi Başkanı aynı zamanda PKK'nın bu ülkedeki kolu Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Muhammed Müslim, Türkiye'nin kendilerinden kaygı duymamasını isterken, "Kürt tarafı olarak muhatap alınmak istiyoruz. Batı Kürdistan halkı adına kim bizimle görüşmek isterse kabul ederiz" dedi. Müslim, "Düşman değiliz, olmak da istemeyiz. Sadece Suriye'de devam eden kanlı süreçte halkımızı korumak için çalışıyoruz" dedi.

Amerika'nın Sesi Kürtçe Bölümü'nün sorularını yanıtlayan Salih Muhammed Müslim, Federe Kürdistan bölgesi başkanı Mesut Barzani dahil Kürt yetkililerle yaptığı görüşmeleri anlattı.

BARZANİ'DEN DAVET GELDİ

Salih Muhammed Müslim şöyle devam etti: "Federal Kürdistan başkanı sayın Mesut Barzani'den bir davet geldi. Kendisi üyelerle tanışmak istedi. Bizim ne yaptığımızı, ne konuştuğumuzu, görüştüğümüzü yakından takip etmek istediğini söyledi. Kendisi Hewler (Erbil) anlaşmasının şahidiydi. Anlaşma onun huzurunda imzalanmıştı. Bizimle görüştü, tanıştı, ne yaptığımızı ne düşündüğümüzü öğrenmekten çok mutlu oldu."

"UMARIM DAVUTOĞLU TATMİN OLUR"

PYD Başkanı Salih Muhammet Müslim, Türkiye'de kendilerinden kaygı duyulmasının gereksiz olduğunu, hiç kimseyi hedef almadıklarını ve almayacaklarını anlatırken şöyle konuştu: "Türk yetkililerin kaygıları çok yersizdir, olmaması gerekir. Bizim orada yaptığımız; Batı Kürdistan'daki halkımızı korumak içindir. Suriye'deki süreci biliyor, takip ediyorsunuz. Kimsenin kaygılanmaması gerekir. Bilhassa komşularımıza, Türkiye'ye veya bir başka bir tarafa karşı değildir. Umarım Davutoğlu'nun Erbil'e gelişi ile görüşeceği kişilerden duyacaklarından tatmin olur, kaygılar giderilir."

"MUHATAP ALINMAK İSTİYORUZ"

Müslim, Hewler'de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin planlanıp planlanmadığı sorusu üzerine, "Öyle planlanmış bir şey yoktur. Ancak, Kürt tarafı olarak muhatap alınmak istiyoruz. Batı Kürdistan halkı adına kim bizimle görüşmek isterse kabul ederiz. Ama Türk yetkililer henüz Batı Kürdistan (Suriye'yi kast ediyor) halkının ne istediğini duyma noktasına gelmemişler. İleride değişiklik olursa çok iyi olur" yanıtı verdi.

DÜŞMAN DEĞİLİZ OLMAK DA İSTEMEYİZ

Kürt Yüksek Konseyi Başkanı aynı zamanda PKK'nın bu ülkedeki kolu Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Muhammed Müslim, Türk halkına da seslenmek istediğini belirtirken şöyle dedi: "Biz hiçbir zaman düşman değiliz, komşularız. Yüzlerce senedir birlikte yaşadığımız, paylaştığımız bir tarih vardır. Onun için hiçbir zaman onlara karşı bir düşmanlık beslemiyoruz. Aramızın iyi olmasını isteriz. Ayrıca sınırın iki tarafında da akrabalık bağları vardır. Sınırın güneyinde yani Suriye tarafında hem ailesel, aşiretsel olarak ilişkiler devam etmektedir. Bunun devamını istiyoruz. Hiçbir zaman birbirimize karşı bir şeyler yapmak istemiyoruz. Türkiye yetkilerinin kaygıları gereksizdir. Ajitasyona kapılmamalarını bekliyoruz. Halkımızı korumaktan başka bir isteğimiz yoktur. Bizi anlamalarını bekliyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89