• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

PYD Başkanı: Bilinçli olarak konferanstan dışlandık

PYD Başkanı: Bilinçli olarak konferanstan dışlandık
Süriye Kürtleri Diasporası Konferansı’nın kapalı kapılar ardında kotarıldığını açıklayan PYD Başkanı Mihemed, oynanan oyunlara alet olmayacaklarını söyledi.

ÖZEL HABER Geçtiğimiz günlerde Irak Kürdistanı’nın Hewlêr kentinde düzenlenen Suriye Kürtleri Diasporası Konferansına katılmadıkları açıklanan PYD Başkanı Salih Muslim Mihemed, yaptığı açıklama ile hem konfrens düzenleyicileri, hem de KDP tarafından yapılan açıklamaya tepki göstererek, düzenleyicilerin kapı arkası oyunlarla kendilerini dışlamak için özel çaba harcadıklarını söyledi. PYD’nin kapalı kapılar ardında oynanan oyunlarla konferansın dışında tutulduğunu, ancak bu oyunlara alet olmayacaklarını belirten Salih Muslim Mihemed, “Davet yöntemleri ve dışlayıcı tutumları doğru değildi. Kimsenin sofrasına oturma ihtiyacımız yok, sadece birlik oluşturma ihtiyacımız var. Bu oyunların akabinde biz de görüşlerimizi açık bir biçimde halkla tartışmak, halka ulaştırmak zorundayız.” dedi. 

Salih Muslim Mihemed’in konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Doğru söylemiyorlar. Bu tür çalışmalar yeni değil. Uzun zamandır hazırlıkları yürütülen çalışmalardır. Uzun zamandır yürütülen bir çalışma olmasına rağmen kimse bizi davet etmedi. Hatta biz kendilerine sorduk, ne yapıyorsunuz, ortak bir konferans düzenlemek istiyorsanız biz de katılmak istiyoruz, dedik. Buna rağmen kimse bize bir davet göndermedi. Konferanstan iki gün önce yine temsilcimiz konferansı organize eden arkadaşların yanına gitti, ‘Bir konferans yapıyorsunuz, herkesi davet ediyorsunuz, niye biz davetli değiliz,’ diyerek PYD adına konferansa katılma talebinde bulunduğumuzu onlara bildirdi. Verilen yanıt ilginçtir. ‘Tabiki katılabilirsiniz,’ diyorlar arkadaşımıza, ancak katılımın partiyi temsilen, yani PYD düzeyinde değil, bireysel olarak gerçekleşmesini istiyorlar. Oraya parti olarak gitmediğimizde, ne anlamı var? Biz oraya bir yemek davetine mi gidiyoruz? Eğer bir ön hazırlığınız yoksa, bir plan ve programınız yoksa, parti olarak davet edilmiyorsanız, ne yapacaksınız, orada? Temsilcimizin bu bilgilendirmesi üzerine, bu düzeyde bireysel bir katılımın doğru ve gerekli olmadığını söyledik kendisine. Biz bir tek kişinin PYD’li bir Kürt olarak konferansa katılmasını doğru bulmadık. Bu arkadaşımızın katılımı üzerinden bir meşruiyet oluşturulmasını ve ‘PYD de konferansa katıldı’ söylemlerini geliştirmelerini doğru bulmadık. Bunu yapacakları da belliydi. Biz yapılanları doğru bulmadık ve onların yaptıklarına alet olmak istemedik. Ya bu halk için dürüst şeyler yapılmalı, ya da biz işin içinde olmayız. Eğer dürüst davransaydılar, daha hazırlık aşamasında bizi çağırırlardı ve konferansı da birlikte organize ederdik. Biz birlikten kaçan bir parti değiliz, tam aksine birlikten yana davranan bir siyasal hareketiz. Ortadoğu halkları da bilir, Kürt halkı da bilir, biz PYD olarak herkesten daha fazla birlik yanlısıyız. Şimdiye kadar ilişkimizi hiç kimse ile kesmedik.

2003 yılından bu yana herkesin kapısını tek tek çaldık. Partilerin kapısını çaldık, kişilerin kapısını çaldık. Hatta birlik çalışmaları sırasında şehit verdiğimiz arkadaşlarımız vardır. Halen de birlik isteyen biziz; ama biz dürüst ilişkilerle birliğin başarılacağına inanıyoruz. Birlik kapalı kapılar ardında oynanan oyunlarla gerçekleşmez. Burada esas olan partilerimizin değil, halkımızın çıkarıdır. Halkımızın çıkarına olmayan hiçbir çalışmanın içinde yer almayız. Zaten şimdiye kadar halkımızın taleplerinin gerçekleşmemesinin bir nedeni de bu türden kapı arkası oyunlarıdır. Buyursunlar gelsinler, herşeyi halkın önünde açık bir biçimde konuşalım. Biz buna açığız. Onların da televizyonları var, bizim de var. Buyursunlar, bu televizyonlarda açıkça tartışalım. Herşeyi konuşalım ve milyonlarda bizi izlesin. Bizim halkımızdan sakladığımız tek şey yoktur. Bu nedenle kapalı kapılar ardındaki hiçbir ilişkiyi kabul etmeyeceğimizi herkes bilsin istiyoruz. Zaten onlar bir oyun oynadıklarını baştan beri tutumlarıyla belli ettiler. ‘Biz davet ettik ama gelmediler,’ demek için doğru olmayan yöntemler geliştirdiler. Davet yöntemleri ve dışlayıcı tutumları doğru değildi. Sofralarına oturma ihtiyacımız yok, birlik oluşturma ihtiyacımız var. Bu oyunların akabinde biz de görüşlerimizi açık bir biçimde halkla tartışmak, halka ulaştırmak zorundayız.”

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89