• BIST 9524.59
  • Altın 2489.016
  • Dolar 32.4901
  • Euro 34.759
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

Poyrazköy iddianamesi kabul edildi

Poyrazköy iddianamesi kabul edildi
"Poyrazköy'de bulunan mühimmat konusundaki iddianame kabul edilecek mi?" sorusu yanıtını buldu. İşte mahkemenin kabul ettiği iddianamenin ayrıntıları.

Poyrazköy iddianamesi kabul edildi. İddianameyle 5’i tutuklu 17 askeri personel hakkında dava açıldı. Sanıklar arasında görevde bulunan bir Tuğamiral de yer alıyor.

Mahkeme iddianameyi kabul ederken, "Sanıklara atfedilen eylemler sırf askeri suç ve askeri suç benzeri suçlar kapsamında değerlendirilemez" görüşüne yer verdi.

Davanın ilk duruşması 9 Nisan’da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde yapılacak.

"Ergenekon’’ soruşturması kapsamında 21 ve 28 Nisan 2009 tarihleri arasında Poyrazköy Keçilik mevkiinde yapılan kazılar yeni bir süreç başlattı. Bölgede çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Savcılık olayla ilgili 300 sayfa ve 24 ek klasörden oluşan iddianame hazırlayıp mahkemeye sundu.

Mahkeme iddianamenin kabul edilip edilmeyeceği konusunda karar aşamasına gelirken Anayasa Mahkemesi’nin "askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin iptaline ilişkin kararı" çıktı.

Bunun üzerine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyle ilgili incelemesini bu yeni kararı da gözününde bulundurarak derinleştirdi ve sonunda kararını verdi.

İddanamenin Kabul Gerekçesi

Mahkeme iddianameyi kabulünde şu gerekçeye yer verdi:

"Sanıklara atılı eylemlerin 1632 sayılı askeri ceza kanunun dışında kaldığı gibi askeri ceza kanununun 54’üncü maddesinin atıfta bulunduğu Türk ceza kanununun hükümlerinin de dışında kaldığı, dolayısıyla atılı eylemlerin sırf askeri suç ve askeri suç benzeri suçlar kapsamında değerlendirilemeyeceği."

İddianamede aralarında halen görevde bulunan Tuğamiral Levent Görgeç ile kurmay albaylarında bulunduğu 5’i tutuklu 17 askeri personelin adı yer aldı.

Tutuklu sanıklar emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Eren Günay, Deniz Binbaşı Emre Onat ile Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Diğer sanıklar hakkında da 7.5 yıldan 27 yıla kadar değişen cezalar talep edildi.

Sanıklar Neyle Suçlanıyor?

Sanıklara yöneltilen bazı suçlamalar ise şöyle:

"Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma", "Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme", "Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma", "Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermileri Satın Alınması Taşınması Bulundurulması", "Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme",

İddianamede ilk üç Ergenekon İddianamesi’nde yer alan suçlamalar ile Poyrazköy’de ele geçirilen silah ve mühimmatın ayrıntılı dökümüne de yer verildi.

Kafes Planı da İddianamede, İlk Duruşma 9 Nisan’da

Ayrıca Kafes eylem planı da detaylı olarak iddianameye girdi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması 9 Nisan’da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde yapılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89