• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Polisten gazetecilere Ergenekon Baskını!

Polisten gazetecilere Ergenekon Baskını!
Ergenekon kapsamında evi aranan ve gözaltına alınan Nedim Şener, polis aracına bindirilirken, "Hrant için, adalet için" dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Milliyet muhabiri ve yazar Nedim Şener, serbest gazeteci Ahmet Şık, Oda TV Genel Yayın Müdürü Doğan Yurdakul, Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, Müyesser Yıldız, yazarları İklim Bayraktar, Ergenekon sanığı Prof. Yalçın Küçük, Sait Kılıç, Veysel Yıldız, Altan Bıyıklı ve MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun evleri polis tarafından basıldı.

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarında Prof. Dr. Yalçın Küçük ve gazeteciler Nedim Şener, Odatv Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul, Oda tv Ankara temsilcisi Mümtaz İdil, Oda tv yazarı Müyesser Yıldız, Ahmet Şık ve Sait Çakır'la eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evine sabah saatlerinde baskın yaptı.

Polisler Aydın Bıyıklı ve Coşkun Musluk'un da aralarında bulunduğu bu kişilerin evlerinde arama yaptı. Radikal.com.tr'nin edindiği bilgiye göre Ahmet Şık'ın evinde arama yapan polisler evde buldukları bütün CD'lere el koydu. Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce baskın yapılan Odatv internet sitesinde Ahmet Şık'ın bir kitabının henüz basılmamış hali bulunmuştu. Polislerin bu sabah gerçekleştirdikleri baskının da, bu kapsamda yapıldığı bildirildi.

AHMET ŞIK İFADE VERMEYECEK

Gözaltına alınan gazeteci-yazar Ahmet Şık'ın avukatı Bülent Utku, Şık'ın oturduğu Mutlu Apartmanı'nın önünde gazetecilere açıklama yaptı. Utku, aramanın Kabataş Setüstü'ndeki Hacı İzzet Paşa Sokağı'nda bulunan apartmanın üçüncü katında saat 07.00'da başladığını ve 13.30'da sona erdiğini söyledi. Evdeki arama sırasında avukatlar Bülent Utku ile Can Atalay da hazır bulundu.

25977

Ahmet Şık'ın emniyette ifade vermeyeceğini belirten Utku, ''Müvekkilim, son zamanlarda hazırladığı (İmamın Ordusu) ismini vermeyi düşündüğü Fethullah Gülen'in cemaatteki örgütlenmesini anlatan kitap nedeniyle gözaltına alındığı düşüncesini bize iletti. Biz bu aşamadan sonra yakalama ve gözaltına alma kararına itiraz etmeyi düşünüyoruz. Gözaltı süresi henüz belli değil. Hazırlık soruşturması gizli'' dedi. Bülent Utku, Ahmet Şık'ın evinden sim kartı ve dijital malzemelerin alındığını belirterek, ''CD'lerle ilgili itirazımız oldu, ama hazırlık soruşturması gizli olduğu için daha fazla bilgi vermek sakıncalı'' diye konuştu. Bu arada, gözaltına alınan Ahmet Şık, polis nezaretinde evinden çıkarıldığı sırada 'dokunan yanar' diye bağırdı. Şık, dışarıda bekleyen yakınları ve arkadaşları tarafından alkışlandı.

CHP'DEN DESTEK

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, destek vermek üzere Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Oda TV yazarı Müesser Uğur Yıldız'ın Çankaya'daki evine geldi. Öte yandan polislerin, Nedim Şener'in Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Akın Yolu Sokak Oğuzhan Sitesi'ndeki evinde arama yapmaya başlamasının ardından bazı komşularının pencerelerine ve balkonlarına Türk bayrağı astığı görüldü. Bu arada Nedim Şener'in aracında da arama yapıldı. Nedim Şener'in bir hafta önce kalp ameliyatı olan eşi sabah saatlerinde polisler geldikten sonra evden çıkarıldı ve bir yakınlarının evine götürüldü. Geçen hafta ameliyat geçiren Şener'in eşi aramalar sırasında fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

NEDİM ŞENER'İN KALP AMELİYATI OLAN EŞİ FENALAŞTI

Eşi bir hafta önce kalp ameliyatı geçiren Nedim Şener'in komşuları, aramayı protesto etmek için evlerinin pencere ve balkonlarına Türk bayrakları astı. Geçen hafta ameliyat geçiren Şener'in eşi aramalar sırasında fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Nedim Şener sabah kızını okula götürdüğü için polisler geldiği sırada evde yoktu. Polis, bir süre Nedim Şener'in okuldan dönüşünü bekledi. 

ARABALARI DA ARANDI

Soruşturma kapsamında Nedim Şener'in evinde aramalarda bulunan polis ekibinden 2 görevli, Şener'in evin yakınında park halinde olan otomobilini de aradı. Polisler aracın bagajından bir torba içinde bulunan CD'ler ile bazı belgeler aldı. Şener polis aracına bindirilirken "Hrant için, adalet için" diye bağırdı. Bu arada Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün evinin yakınında park halinde bulunan otomobilinde de arama yapıldı.

Evleri aranan ve gözaltına alınanlar:

Gazeteci Nedim Şener
Gazeteci Ahmet Şık
Prof. Dr. Yalçın Küçük
Odatv muhabiri İklim Kaleli Bayraktar
Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil
Odatv’nin Koordinatörü Doğan Yurdakul
Gazeteci Müyesser Yıldız
Gazeteci Sait Kılıç
Aydın Bıyıklı
Coşkun Musluk

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89