• BIST 9938.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 31 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

Planı bozmasaydı, Erdoğan biterdi

Planı bozmasaydı, Erdoğan biterdi
'Şantaj ve askerî casusluk' iddianamesinde, şüpheli Fatih Alpogan'da ele geçirilen bir belgede, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile ilgili bir detay yer aldı.

Alpogan'da yer alan iki öğrenci hakkında yapılan fişlemelerle ilgili belgede, bir öğrencinin eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün darbeyi engelleyerek planları bozduğunu söylediği bilgisine yer verildi. Söz konusu belgede "2005 Şubat sömestr tatilinde Maltepe sahilinde yol kenarında bekleyen hayat kadınlarıyla anlaşıp para karşılığında ilişkiye girdiler. Siyasi içerikli kitaplar okuyor.

2007 yılında okulda aramızda darbe konusu açılınca Hilmi Özkök'ün darbeyi engellediğini söyledi. Tüm planları bozan, her şeyi mahveden kişinin Özkök olduğunu, Hilmi Özkök planları bozmasaydı AK Parti ve Tayyip Erdoğan'ın öbür tarafı çoktan boylamış olacağını anlattı." ifadeleri kullanılıyor. Özkök'ün görev yaptığı 2002-2006 yılları arasında Balyoz darbe planı gibi 4 müdahale girişiminin daha yapıldığı belirlenmişti.

Örgüt üyelerinde ele geçirilen 'Dikkat' isimli belgede birbirleri ile telefonda konuşmayacakları ve her ayın ilk cumartesi günü görüşecekleri belirtiliyor. Belgeye göre, sanal ortamda elde edilen bilgilerin transferinde fotoğraf makinesi ve cep telefonu hafızası kullanılacak. Art arda transfer işlemlerinde aynı mekânlar tercih edilmeyecek. İşlemler sırasında telefon kullanılmayacak ve her ayın ilk cumartesi günü yapılan randevular alışkanlık hale getirilecek.

Müştekilerin verdikleri ifadelere göre, örgütün önemli birimlerde görev alan ve projelerle bağlantısı olan askerleri tehdit ettiklerini gözler önüne serdi. Örgüt elemanları, istedikleri proje ile ilgili belge vermeyenlerin ailesini arayarak tehdit etti. Müştekilerden Alper Sınav ifadesinde, "Araştırma Merkez Komutanlığı'nda görev yapıyorum. Sanıklardan Murat Önder çalışma odasından arkadaşımdır. Bir askerî proje ile ilgili bilgiler benim bilgisayar erişim ağına sahip olduğumdan benden bilgi istediler. Hatta para tekliflerinde bile bulundular. Ancak vermedim. Daha sonra eşime telefon açarak hakkımda gerçek dışı konuşmalar yapmışlar." dedi. Bu arada iddianamedeki sanıklar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağlı üniversitede okuyan öğrencileri de takibe almış. Hangi öğrencinin hangi ÇYDD şubesine bağlı ve hangi üniversitede okuduğuna ait bilgiler çıktı. Kocaeli, Bursa olmak üzere çeşitli illerde dernek şubeleri ile irtibata geçilmesi için örgüt üyelerine talimatlar veriliyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89