• BIST 9715
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 10 °C

PKK'nin çekilme kararı dünya basınında

PKK'nin çekilme kararı dünya basınında
Murat Karayılan Kandil'de düzenlediği toplantıda PKK'lıların 8 Mayıs tarihinde sınır dışına çekilmeye başlayacaklarını açıkladı.

PKK'nin çekilme kararı dünya basınında flaş haber olarak geçti.

PKK'nin Türkiye'den çekilme kararını açıkladığı basın toplantısı 100'den fazla Türk ve yabancı gazeteci tarafından takip edildi. Başta uluslararası haber ajansı Reuters olmak üzere dünyanın önde gelen birçok yayın kuruluşu PKK'nin "çekilme" kararını "flaş" haber olarak okuyucularına duyurdu. 

REUTERS: ''ÇEKİLME KISA ZAMANDA TAMAMLANACAK'' 

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'den çekilme kararını abonelerine "flaş" koduyla duyurdu. Haberde, on yıllardır silahlı mücadele veren PKK'lilerin 8 Mayıs'tan itibaren Türkiye topraklarından çekeceği belirtildi. Haberde, PKK adına açıklama yapan Murat Karayılan'ın şu sözlerine yer verildi: "Çekilme planlandığı gibi peyderpey gruplar halinde ve mümkün olan en kısa zaman dilimi içerisinde tamamlanacak." 

AFP: BARIŞ SÜRECİNİN İLK SOMUT YORUMU

Murat Karayılan'ın geri çekilme tarihine ilişkin açıklamasını abonelerine duyuran Fransız basın ajansı AFP, Karayılan'ın geri çekilmenin ne zaman tamamlanacağına dair net bir takvim vermediğini belirtti. Gerilla güçlerinin Türkiye içerisindeki sayısının 2 bin olarak tahmin edildiğini ifade eden ajan, barış sürecinin ilk somut yorumunun 21 Mart'ta Öcalan'ın geri çekilme konusundaki açıklaması olduğunu kaydetti. 

BBC: ''PKK MAYISTA ÇEKİLİYOR'' 

İngiliz yayın kuruluşu BBC de, Murat Karayılan'ın, Türkiye'den çekilmenin Mayıs ayı başında başlayacağını açıkladığını yazdı. Haberde, PKK adına yapılan açıklamanın Kandil dağında bir basın toplantısıyla duyurulduğu belirtildi. "Çekilme" kararının PKK lideri Abdullah Öcalan'ın geçtiğimiz ay yaptığı çağrı sonrasında gerçekleştiği de ifade edildi. Haberde ayrıca, "çekilme" kararının açıklandığı basın toplantısını 50'den fazla Türk ve yabancı gazetecinin izlediği belirtildi. PKK ile 30 yıldır devam eden mücadelede 40 bin kişinin yaşamını yitirdiği de ifade edildi. 

DIE PRESSE: ''BARIŞ GÖRÜŞMELERİNDE YENİ AŞAMA'' 

Avustarya'ın önemli günlük gazetelerinden Die Presse de, PKK'nin Türkiye'den "çekilme" kararına internet sayfasında geniş yer verdi. "PKK, Türkiye'den çekiliyor" başlığıyla verilen haberde, PKK'nin 5 Mayıs'tan itibaren Türkiye'den mümkün olan en kısa zaman diliminde çekileceği belirtildi. Haberde, PKK'nin "çekilme" kararının Türkiye'de sürdürülen barış görüşmeleri için yeni bir aşama olduğu da vurgulandı. 

EL CEZİRE: ''PKK ÇEKİLME TARİHİ VERDİ'' 

Katar merkezli El Cezire televizyonu da PKK'nin çekilme kararını flaş haber olarak verdi. "PKK çekilme tarihi verdi" başlıklı haberde, "çekilme"nin Türkiye'den 8 Mayıs tarihinden itibaren başlayacağı belirtildi. Haberde Murat Karayılan'ın, "Çekilme sürecinde herhangi bir operasyon olursa, derhal çekilme sürecini sona erdirerek, kendimizi savunmaya başlarız" sözlerine de yer verildi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89