• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 31 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

PKK: MİT’çiyi sorguladık, öldürmedik

PKK: MİT’çiyi sorguladık, öldürmedik
PKK, MİT’e bilgi veren bir ‘ajan’ı sorguladığını ve ajanın daha sonra intihar ettiğini açıkladı.

34 köylünün hayatını kaybettiği Uludere Katliamı öncesinde PKK içinden MİT’e istihbarat verdiği, daha sonra da örgüt tarafından infaz edildiği iddia edilen Musa Yusuf’la ilgili PKK’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Bir PKK yetkilisi, Yusuf’un istihbarat verdiği için sorgulandığını doğrularken, sorgunun başka bir olayla ilişkili olduğunu ve ölümün intihar sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Uludere’de PKK’lı Fehman Hüseyin’in 50 kişilik bir grupla sınırdan sızarak büyük bir saldırı gerçekleştireceği bilgisini Türk istihbaratına veren ve MİT raporunda “güvenilir haber elemanı” olarak geçen kişinin PKK tarafından infaz edildiği yönündeki iddiaları Taraf gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz 3 şubat tarihli “İstihbaratı veren muhbire infaz” başlıklı yazısında gündeme getirilmişti. Dün Erbil merkezli Rudaw haber sitesinde yayınlanan haberde ise bir PKK yetkilisi Yusuf’u bizzat sorguladığını belirterek, istihbarat faaliyetiyle ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Mysterious Death of Alleged Turkish Agent in Kurdistan (Türk Ajanı Olduğu İddia Edilen Kişinin Kürdistan’da Gizemli Ölümü)” başlıklı habere göre, Yusuf’a, PKK’lılar tarafından “MİT için ajanlık yaptığını KDP’ye söyleyeceğiz” dendi. Ancak bunları aktaran yetkili, Yusuf’a işkence yapıldığı ve sonra infaz edildiği iddialarını reddederek, “Uzun ve kalın, geleneksel Kürt kuşağıyla kendini astı” dedi.

‘İtirafını kaydettik’

Yetkili, Yusuf’un sorgusunun ise beş PKK’lının Türk askerler tarafından öldürülmesi olayının ardından gerçekleştiğini belirterek, Türkiye’deki kaynaklarından aldıkları, PKK’lıların öldürüldüğü üssü gösteren fotoğrafların Yusuf’un arabasından çekildiğini tesbit ettiklerini söyledi. Habere göre, yetkili Yusuf’un itiraflarının kaydedildiğini ve KDP’ye iletildiğini de söyledi.

Yusuf’un ölümü 29 aralıktaki Uludere Katliamı’nın ardından geçtiğimiz ay gerçekleşmiş, onunla birlikte sorgulandıktan sonra serbest bırakılan iki kişinin daha sonra Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından gözaltına alındığı söylenmişti. İddialara göre, bu iki kişi PKK’nın kendilerini Türk istihbaratıyla olan bağlantıları ve Uludere olayıyla ilgili sorguladığını anlatmıştı. Ayrıca kendileri serbest bırakılırken Yusuf’un infaz edildiğini ifade etmişlerdi.

Yusuf ailesi: İşkence izleri vardı

Rudaw’ın haberine göre de PKK tarafından sorgulanan Muhammed Nezdori adlı kaçakçı, yan hücredeki bir kişinin çığlıklarını ve yakarışlarını duyduğunu anlattı. Musa Yusuf’un babası Yusuf Abdullah ise oğlunun bedeni üzerinde işkence izlerini gördüğünü belirterek, “Elleri arkadan öyle sıkı bir şekilde bağlanmıştı ki, ip etini kesmişti” dedi. Ailesi Yusuf’un PKK tarafından öldürüldüğünü iddia ederken ailenin yaşadığı Zaho’daki bir güvenlik görevlisi Yusuf’un MİT için çalıştığı yönünde söylentiler olduğunu dile getirdi. (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89