• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

PKK: Katliamları önleyecek yer İmralı değildir

PKK: Katliamları önleyecek yer İmralı değildir
PKK Yürütme Komitesi tarafından yapılan açıklamada, üç kişilik İmralı heyetlerinin artık yeterli olmadığı belirtildi.

PKK Yürütme Komitesi tarafından yapılan açıklamada, üç kişilik İmralı heyetlerinin artık yeterli olmadığı belirtilirken, "Lice’deki benzer katliamları önleyecek yer, İmralı ve Abdullah Öcalan değildir" saptaması yapıldı.

ANF'nin haberine göre, PKK Yürütme Komitesi tarafından yapılan açıklamada Lice katliamının ardından "Türkiye halklarına ve tüm demokratik güçlere AKP faşizmine karşı direnmekten başka yol ve çare kalmadığı" belirtilirken, Lice benzeri katliamların Abdullah Öcalan tarafından engelleneceği beklentisi yaratılmaması gerektiğine dikkat çekildi.

"Kürdistan’ın dört bir yanında ve Türkiye metropollerinde halkımızın tamamen barışçıl ve demokratik yöntemlerle geliştirdiği demokratik çözüm mücadelesine AKP Hükümetinin faşist polis ve asker terörünü dayatmakta olduğunu" savunan PKK, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın B ve C planlarının ortaya çıktığını söyleyerek "sözün bittiği noktaya" gelindiğini vurguladı.

Abdullah Öcalan'ın "özgür çalışma, sağlık ve güvenlik koşullarının" tamamen sağlanması gerektiğini belirten PKK, bundan böyle üç kişilik HDP heyetlerinin hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacağını kaydetti.

Açıklamada şöyle denildi:

"HDP Heyetinin Lice katliamı ardından İmralı’ya gidişi elbette önemli ve anlamlıdır; fakat bazı boyalı basın çevrelerinin yansıtmaya çalıştığı gibi, Lice’deki benzer katliamları önleyecek yer, İmralı ve Önder Abdullah Öcalan değildir. Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı’dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır. Lice katliamını yaratan Önder Abdullah Öcalan ve Kürt halkı değildir ki, benzer katliamları onlar durdursunlar. Katliamı yapan güç, yani AKP Hükümeti ile onun özel savaşçı kontra birlikleri ortadadır."

'Sorunu çözmeyen AKP'dir'

"Kürt sorununu çözmeyen, Türkiye’yi demokratikleştirmeyen, Kürt gençleri ve kadınları üzerinde faşist terör uygulayan ve Lice katliamını gerçekleştiren AKP Hükümetidir" diyen PKK, katliamların durması ve Kürt sorununun çözümünü isteyenlerin AKP'den polis terörünü durdurmasını istemesi ve sorunun çözümü için proje ortaya koyması gerektiğini belirtti.

"Özgürlük Hareketimiz ve halkımız Önder Abdullah Öcalan ile tam bir bütünlük içindedir" açıklamasında bulunan PKK Yürütme Komitesi, "Çocukların ve gençlerin dağa çıkmasını istemeyenler, onlara kendi kimlikleri ve kültürleri ile özgürce yaşayacakları bir ortam yaratmalıdır. Bunlar gerçekleşmedikçe söylenecek her söz hamaset yapmaktan, dökülecek her damla yaş timsahın gözyaşı olmaktan öteye gitmeyecektir" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89