• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

PKK gerillaları bugün çekiliyor

PKK gerillaları bugün çekiliyor
PKK gerillaları bugün Türkiye sınırlarının dışına çekilmeye başlıyor. Geri çekilecek olan gerillalar Kandil’e gidecek.

PKK gerillalarının sınır dışına çekileceğini belirten BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çekilme sırasındaki olası provokasyonlara karşı uyarıda bulundu. Geri çekilme sırasında askeri operasyonların yapılmaması gerektiğini dile getiren BDP Eş Genel Başkanı, “Çekilme sırasında olası askeri operasyon ya da çatışmalar süreci derinden etkiler” diye konuştu. 

45222

Başbakan Erdoğan ise, geri çekilmeye ilişkin şöyle dedi: “Bu tür şeylerde yani harita belirlemek, yok şunu yapmak, bunu yapmak filan, biz bir defa şu anda hükümet olarak, devlet olarak bir şey ortaya koyduk. İlkemiz nedir bizim, bir defa silahlar bırakılmak suretiyle ülkemizi terk etmeleridir. Nereden terk ederler, nasıl terk ederler bunlar, onların bileceği bir şeydir.” 

KCK AÇIKLAMA YAPTI 

KCK’den yapılan açıklamada PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yaptığı çağrı ve KCK Yürütme Konseyinin kararı doğrultusunda bugünden itibaren gerillaların sınır dışına çekileceği belirtildi. KCK açıklamasında, Türkiye’den çekilen PKK gerillalarının Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Kandil’e gideceği de ifade edildi. 

45223

PKK'nin silahlı güçlerinin geri çekilmesine ilişkin yazılı açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), "Gerillaların geri çekilme evresinde herhangi bir çatışma derin kırılmalar yaratacaktır. Bu nedenle bu sürecin olması gerektiği gibi tamamlanması Kürt ve Türk halklarının eşit ve özgür ortak bir yaşam kurması açısından çok kritik bir önem taşımaktadır. Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından da bu süreçte provokasyonlara izin verilmemesi gerekmektedir" dedi.

ASKER MAYINLI ALANLARI İŞARETLEDİ 

İlk gruplar çekilmeye başlarken Dersim merkeze bağlı Aktuluk Köyü’nde bulunan ve yıllar önce taşınan karakol bölgesindeki mayınlı alan çevresine, jandarma ekipleri tarafından tel örgü çekilerek, uyarı levhaları asıldı. 

45224

Dersim merkeze 10 kilometre mesafede bulunan Aktuluk Köyü’ndeki ve yaklaşık 300 öğrencisi bulunan Aktuluk YİBO’nun hemen yanıbaşındaki mayınlı alan, tel örgüyle çevrilerek, uyarı levhaları asıldı. Aktuluk YİBO’nun 300 metre kadar yakınında yer alan mayınlı alanın etrafı önceki gün sabah erken saatlerinde bölgeye giden İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından tel örgüler ile tamamen kapatıldı. Tel örgülerin bir çok yerine de mayın uyarı yazılı tabela asılırken, mayınlı saha içinde bulunan yüzlerce mayının temizlenmesine ise gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanmasından sonra başlanacağı belirtildi. Aktuluk Köyü’nde bulunan jandarma karakolunun, 2005 yılında taşınmasının ardından, karakol çevresinde, güvenlik amaçlı döşenen mayınlar olduğu gibi bırakılmıştı. (Evrensel - Foto:ANF)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89