• BIST 9203.37
  • Altın 4296.947
  • Dolar 39.6155
  • Euro 45.6765
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 15 °C

PKK eylemsizlik sürecini 1 ay uzattı

PKK eylemsizlik sürecini 1 ay uzattı
Murat Karayılan Kandil’de düzenlendiği basın toplantısında eylemsizlik sürecini 1 ay uzattıklarını açıkladı.

Murat Karayılan Kandil’de düzenlendiği basın toplantısında eylemsizlik sürecini 1 ay uzattıklarını açıkladı. Karayılan, karşılıklı güven verici çabaların gelişmesi durumunda sürecin süresiz ateşkese dönüşebileceğini belirtti.

Basın toplantısında Karayılan, ''Bu sürecin süresiz bir ateşkes olarak uygulanması tarafımızdan arzulanmıştır. Ancak AKP hükümetinin son iki hafta içerisinde hareketimizin tasfiyesine dönük faaliyetleri bizlerde ciddi kaygılar yaratmıştır’’ dedi.

Murat Karayılan tarafından okunan açıklamada, Ortadoğu’da çözüm bekleyen en temel sorunlardan birinin Kürt sorunu olduğuna dikkat çekildi. Bu sorunun yüzyıla dayanan çözümsüzlük ve çatışma durumu başta Kürt halkı olmak üzere bölge halklarına çok acılar yaşattığını belirten Karayılan, “Şimdi her zamankinden daha fazla çözüme ve kalıcı bir barışa yakın olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü her şey; tarihi, siyasal ve toplumsal koşullar sorununun çözümünü zorlamakta ve bizlere dayatmaktadır. Hareketimiz baştan beri bu sorununun çözümü için ciddi çabalar sarf etmiştir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89