• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

‘PKK, çocuğumu geri ver’

‘PKK, çocuğumu geri ver’
Çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğunu söyleyen üç anne, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi ve imza kampanyası başlattı.

Çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğunu söyleyen üç anne, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi ve imza kampanyası başlattı. Anneler, "Çocuklarımız bırakılana kadar eylemi sürdüreceğiz" diyor.

Halime Gündüz ve Filiz Eren, Diyarbakır’da yaşıyor, Emine Temel ise Adana’dan geldi. Bugüne kadar birbirlerini tanımayan üç kadının yolu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önünde kesişti. Üç kadın da aynı nedenle belediye önünde toplandı: Yaşları 15 ve 16 olan çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğunu söyleyen üç kadın, çocuklarının evlerine gönderilmesi için belediye önünde eyleme başladı. Ellerinde çocuklarının fotoğrafları ve dövizlerle oturan kadınlar seslerini örgüte duyurmaya çalışıyor.

'Hatip, Allah'ın hediyesiydi'

Hatip Temel, Mardin’in Mazıdağı ilçesinden yoksulluk nedeniyle Adana’ya göçeden Temel ailesinin en küçüğüydü. 4 Nisan’da PKK lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü etkinliklerine katılmak üzere Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine gitti ve bir daha geri dönmedi. Aile tüm çabalara rağmen Hatip’ten bir iz bulamadı. Bunun üzerine anne Emine Temel Diyarbakır’a gelerek eyleme başladı. Anne Temel, ailenin tek erkek çocuğu olan Hatip’in geri gönderilmesini istiyor.

51260

“Ne yaptıysak kimse bir şey söylemedi. Partiye gittik, ‘En azından yerini söyleyin bilelim’ dedik. Kimse bir şey demedi. 40 yaşımdan sonra oldu, Allah’ın hediyesiydi bize. Gelmesini istiyorum. Evin kapısını kapattım, geldim; onsuz nasıl döneyim?”

'Kızım gitti çantasını gönderdiler'

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Halime Gündüz ise 23 Nisan’dan beri kayıp. Anne Safiye Gündüz, kızının Lice’ye pikniğe gittikten sonra dönmediğini belirterek, “Akşam arkadaşları çantasını getirdi. Dediler gerilla onları piknikten alıp götürmüş. Her yeri gezdik, kimse bize bir şey söylemedi. Kızımı istiyorum. Herkese sesleniyorum, kızımı göndersinler. Kızımı getirmezlerse ben de ölürüm. Bu acı benimle mezara kadar gelmesin, her gün ölüyorum” diye konuştu.

'Oğlum kendi iradesiyle gitmedi'

Halime Gündüz’le birlikte aynı gün kaybolanlardan biri de Fırat Aydın Eren. O da pikniğe gidip dönmeyenlerden. Eren’in annesi de eylemde. Anne Filiz Eren oğlunun kendi iradesiyle gittiğine inanmadığını söyledi. Eren,”Daha 15 yaşında, daha yaşı küçük, kendi iradesi olamaz. O günden beri odasına giremiyorum. Yerel kaynaklar üzerinden girişimimiz oldu ama bir şey elde edemedik. 23 Nisan’da beş çocuk götürüldü, üçü bırakıldı, ikisi kaldı. Neden bırakmadılar?”

Ailelerin oturma eylemiyle birlikte imza kampanyası da başladı.Toplanacak imzaların Türkiye Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Meclis'e, sivil toplum kuruluşlarına ve Avrupa Birliği ile birlikte PKK yönetimine de gönderilmesi planlanıyor. (Mahmut Bozarslan Foto:Faruk Yüce-Al Jazeera)

  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89