• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 11 °C

Peşmerge'nin geçiş yapmayı beklediği Kobanê'de çatışmalar şiddetlendi

Peşmerge'nin geçiş yapmayı beklediği Kobanê'de çatışmalar şiddetlendi
Sık sık havan ve silah seslerinin duyulduğu Kobanê'de, bugün öğle saatlerinde savaş uçakları IŞİD mevzilerini bombaladı.

Peşmerge güçlerinin geçişinin beklendiği Kobanê kentinde IŞİD ve YPG güçleri arasındaki çatışmalar öğle saatlerinde şiddetlendi. Sık sık havan ve silah seslerinin duyulduğu Kobanê'de öğle saatlerinde ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları IŞİD mevzilerini bombaladı.

Uçakların bombaladığı IŞİD mevzilerinden yükselen alev ve dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

Keskin nişancılar devrede

Radikal'de yer alan habere göre, 2 gün önce sınırı geçerek YPG ile birlikte IŞİD'e karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu mensuplarının da yer aldığı çatışmaların adresi olan Kobanê'de, sabah saatlerinden itibaren sık sık keskin nişancıların ateş ettiği de duyuldu.

Kobanê'deki yüksek binalara konuşlanan IŞİD mensubu keskin nişancıların, uzun menzilli suikast silahı kanas ile ateş açması dikkat çekerken; YPG ve ÖSO güçleri ise sık sık doçkalar ile karşılık veriyor.

Bu arada IŞİD, YPG'nin dış dünyayla bağlantısını kesmek için ele geçirmeyi hedeflediği Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki bölgeyi önceki günlerde olduğu gibi yine havan mermileri ile ateş altına aldı. Sık sık Kobanê'nin doğu ve güneyinden sınır kapısının bulunduğu bölgeye atılan havan mermilerinden 2'si ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü.

Uçaklar bombaladı, alevler Türkiye'den görüldü

ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları bugün de IŞİD mevzilerine yönelik bombardımanını sürdürdü.

Saat 12.00 sıralarında Kobanê semalarında sesi duyulan savaş uçağı kısa süre sonra ilçe merkezindeki bir noktayı bombaladı. Büyük gürültüye yol açan patlamanın ardından oluşan alev topu ile yoğun duman Türkiye tarafından da görüldü.

Peşmergenin bekleyişi sürüyor

Bu arada hava ve karayolu ile 2 ayrı grup halinde Suruç'a gelen peşmergenin bekleyişi bugün de devam etti. Dün sınırı geçerek Kobanê'ye giden 10 Peşmerge komutanının burada YPG temsilcileri ile bir araya gelerek Peşmergenin konumlanacağı bölgeler üzerine görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Peşmergenin sınırı geçmesinin ardından Kobanê'de güvenli bölge olarak belirlenen kentin batısındaki 3 ayrı noktaya konumlanacağı ve burada YPG güçlerini eğitmesi konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Yapılan görüşme sonrası akşam saatlerinde yeniden Türkiye'ye dönen heyetin Peşmergenin uygun zemin ve şartların oluşması ile Kobanê'ye geçeceğini ifade edildi. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin bilgi verilmedi. 150 civarında peşmerge geçmek istediği Kobanê sınırına 4 kilometre uzaklıktaki Çukobirlik'e ait binada bekleyişi sürürken, polis ve askerler de bu bina çevresindeki önlemini devam ettiriyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89