• BIST 9682.63
  • Altın 4198.799
  • Dolar 39.1966
  • Euro 44.8334
  • İstanbul 27 °C
  • Diyarbakır 37 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 33 °C
  • Berlin 18 °C

Peşmerge Kerkük’te operasyon başlattı

Peşmerge Kerkük’te operasyon başlattı
Peşmerge güçlerinin, bu sabah Kerkük’ün batısında IŞİD'e karşı geniş çaplı bir operasyona başlattığı bildirildi.

Uzeriye ve Etşaniye köyleri çevresinde yoğunlaşan operasyona, uluslararası koalisyonun savaş uçakları da destek veriyor.

Rûdaw’a konuşan Kerkük İlçeler ve Nahiyeler Polis Müdürü Serhad Kadir, Peşmergelerin Tıl Ehmed köyünden, tren yolu hattı boyunca Beşir ve Uzeriye köyüne kadar olan bölgeyi kontrol ettiğini söyledi.

Mart ayında düzenlenen operasyonlarda, Dakuk ilçesi sınırındaki Sead, Xalıd ve Wehde köylerine kadar uzanan geniş bir bölge örgütten kurtarılmıştı.

Öte yandan Xendan sitesinde yer alan bir haberde, bugünkü çatışmada Germiyan Polis Müdürü Yardımcısı Akit Hejar Halil ve iki polisin şehid olduğunu bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89