• BIST 10212.8
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 25 °C

Peşmerge ile IŞİD çatışmasında bilgi kirliliği ve dezenformasyon

Peşmerge ile IŞİD çatışmasında bilgi kirliliği ve dezenformasyon
Peşmerge ile IŞİD arasında Şengal ve çevresinde yaşanan çatışmalarda bilgi kirliliği ve dezenformasyon yaşanıyor.

Peşmerge ile IŞİD arasında Şengal ve çevresinde yaşanan çatışmalarda bilgi kirliliği ve dezenformasyon yaşanıyor.

IŞİD ve öteki radikal İslami guruplara göre Şengal bölgesinin kontrolü onlarda. Bununla birlikte PKK çevresi ise Peşmergenin kaçarak bölgeyi terk ettiğini ve PKK-PYD'ye bağlı YPG güçlerinin IŞİD'e karşı savaştığını iddia ediyorlar.

Bölgeden gelen ve Güney Kürdistan medyasına yansıyan haberler durumun böyle olmadığını, Peşmerge güçlerinin, dün geri çekilmek zorunda kaldıkları Zummar'da ilerleme kaydettiklerini belirtiyorlar.

Şengal'a Peşmerge güçlerine yardıma giden birliklerin bizzat F.Kürdistan Başkanı tarafından sevk ve idare edildiği dile getiriliyor.

Rudaw sitesi, kendi kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Peşmerge güçlerinin, dün geri çekilmek zorunda kaldıkları Keske ve Zummar bölgesinde ilerleme kaydettiklerini bildirdi. Bir kaynağa dayandırılan haberde, ağır silahların yetişmesi ve destek birliklerinin gelmesiyle Peşmergenin moralinin yükseldiği dile getiriliyor. F.Kürdistan Başkanı'nın bizzat bölgeye gönderilen destek güçlerini sevk ve idare ettiği ifade ediliyor.

Haberde ayrıca PDK Polit Büro Sekreteri Fazıl Mirani'nin Güneybatı Kürdistan sınırına yakın Sihel bölgesine geldiği ve bu bölgedeki operasyonları yönettiği belirtildi. PDK Dihok Örgütü sorumlularından Halit Ahmet, destek birliklerinin bölgeye ulaştıklarını doğrulayarak, bir çok parti kadrosunun da destek için çatışma bölgesine gittiğini açıkladı.

Daha önce yapılan açıklamalarda Şengal'ın tamamen IŞİD'in kontrolüne girdiği iddiaları yalanlanmış ve ağır silahlarla donatılmış Peşmerge güçlerinin Şengal'a doğru yola çıktıkları dile getirilmişti.

KDP üst düzey yöneticilerinden Ali Avni yaptığı açıklama, "Şengal'ın tamamen IŞİD'in kontrolüne girdiği haberi yalandır. Şengal'ın bir kısmını kontrol eden Peşmerge güçleri direniyorlar ve destek bekliyorlar. Mansur Barzani yönetimindeki ağır silahlarla donanmış birlikler bölgeye ulaştılar ve en kısa sürede çatışmalara katılacaklardır" dedi.

F. Kürdistan Peşmerge Bakanı Yardımcısı Enver Hacı Osman yaptığı açıklamada, "Peşmerge büyük bir saldırı hazırlığında, bunun planları yapılıyor. Yakında büyük zaferler kazanacağız. IŞİD bölgeyi terk etmezse kendisi bilir. Son saldırıları son çırpınışlarıdır" dedi. (Dengê Azad)

  • Yorumlar 20
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89