• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

PDK-İ: Yaşananların bölgedeki PKK komutanlarının bir yanlışı olmasını umuyoruz

PDK-İ: Yaşananların bölgedeki PKK komutanlarının bir yanlışı olmasını umuyoruz
PDK-İ Genel Sekreteri Mustafa Hicri Keleşin bölgesinde yaşanan olaylara ilişkin konuştu.

Parti görevleri nedeniyle yurtdışında bulunan İran Kürdistanı Demokrat Partisi (PDKİ) Genel Sekreteri Mustafa Hicri, Keleşin bölgesinde yaşanan olaylara ilgili, Peşmergelere ve halka yönelik bir mesaj yayınlandı. Mustafa Hicri Rojhelat TV’de yayınlanan mesajında halkı sükunete davet etti.

Kurdistanmedia sitesinde de yayınlanan mesajında, “tüm PDKİ Peşmergelerini selamlıyorum. Son olayla, PDKİ ve PKK gerillaları arasında yaşanan çatışmayla ilgili bir kaç noktaya değinmek istiyorum” diyen Mustafa Hicri, devamında şu görüşleri dile getirdi:

“PDKİ’nin savaş isteyen bir parti olmadığını, şimdi de savaş istemediğini herkes biliyor. Biz İran dışında hiç bir tarafı düşman olarak görmedik. Tüm faaliyet ve eylemlerimiz rejime karşı mücadele ve rejime darbe vurma çerçevesinde oldu. Rejime karşı Doğu Kürdistan halkının gasp edilmiş haklarını elde etmek ve halkı korumak için mücadele ediyoruz.

“Yaşanan son olaylara ilişkin olarak edindiğim bilgilere göre, bölgede bulunan Peşmergelerimiz toprakları üzerinde gidip-gelmek ve halk ile ilişki kurmak için tüm gücüyle çaba sarf etmişler. Ama ne yazık ki PKK onların önünü kesmiş, bölgede geliş gidişlerinin önüne engeller çıkartmış. Biz bu plan ve kararın PKK’nin genel bir planı olmadığını, bölgedeki PKK komutanlarının bir yanlışı olduğunu umuyoruz. Eğer böyle değilse, PKK’nin bu kararı, düşmana, özellikle bölgede Kürdlerin en vahşi ve kuvvetli düşmanı İran'a yardım etmek ve destek olmak demektir.”

Kürdleri tarihten ders almalı, ortaya çıkacak sorunların dostlukla, barışçıl yol ve yöntemler çözmeleri gerektiğine olan inancını belirten, “Çünkü şu anda çıkarlarımız birbirine bağlı” dedi.

İran ya da diğer işgalci devletlerin, kendilerine karşı mücadele edenlere karşı, diğer siyasi yapılardan faydalanmış olabileceklerini anlatan Mustafa Hicri, bölgenin hassas ve kaotik ortamında, dost olmaları gerektiğine vurgu yapıyor.

Kürd halkına özellikle de Doğu Kürdistan halkına yönelik olarak PKK’nin söz konusu politikalarına karşı seslerini yükseltmelerini, tüm güçleriyle PKK’nin kendisi dışındaki partilere yönelik politikasını terk etmesi için PKK’ya baskı yapmaları isteyen Mustafa Hicri, PKK’nin Kürd taraflarının zayıflaması için harcadığı enerjiyi, Kürdlerin çıkarları için harcaması gerektiğini söyledi.

“Biz bu sorunun büyümesini ve derinleşmesini istemiyoruz: bu sorun bizi sevindirmediği gibi, sorunu büyütmekten yana da değiliz. Bu nedenle PKK ve dostlarının da aynı mantık ve görüşe sahip olmalarını umuyoruz” diyen mustafa Hicri, PDKİ ve PKK arasındaki ilişkilerin daha önceki yıllarda olduğu gibi kalması ve son olayın yaşanan olayın buna engel olmaması gerektiğini söyledi.

“Halkın sakin ve sağduyulu olmasını, içinde bulunduğumuz hassas ortamda düşmanı daha fazla sevindirecek işlerden uzak durmalarını istiyorum. Şu anda görevimiz tüm parçalarda İran'a karşı birlik ve ittifak yapmaktır,” diyen Mustafa Hicri mesajının sonunda, “size ve PDK-İ’ye yönelik desteğine, bu süreçte ulusal çıkarlar doğrultusunda adımlar atan ve fedakarlıkta bulunan öteki siyasi güçlere teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89