• BIST 9578.83
  • Altın 2476.153
  • Dolar 32.4882
  • Euro 34.5801
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

Paşam Bu Kez Köylü Çıktı!

Paşam Bu Kez Köylü Çıktı!
Şemdinli’de ‘PKK'lıları çoban sandık’ açıklamasının tersi Hatay’da yaşandı. Askerler bu defa PKK'lı sandıkları 2 köylüyü yanlışlıkla öldürdü.

Şemdinli Tekeli Tabur Komutanlığı’nda Başbakan Erdoğan’a 11 askerin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili bilgi veren Tümgeneral Gürbüz Kaya, “Görüntü alınan bölgelere topçu atışı ve ağır silahlarla ateş açtık. Ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceğini düşündük” demişti. Dün bu açıklamanın tersi yaşandı.

Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik güçlerinin, köylüleri PKK'lı zannederek ateş açması sonucu 2 köylü öldü, 1 köylü yaralandı. 

Daha önce PKK baskını sonucu köylülerin öldürüldüğü duyurulan olayda, askerlerin yanlışlıkla kekik toplayan köylüleri vurduğu belirtildi. Hassa'nın Çardak Yaylası'nda sabah saatlerinde dağa kekik toplamak için çıkan vatandaşları terörist sanıp pusuya yatan askerler ateş açtı. Askerlerin açtığı ateş sonucu Mustafa Fil (66) ve Ali Dalmış (63) hayatını kaybederken, 74 yaşındaki Mehmet Sak ayağından aldığı kurşunla yaralandı. İbrahim Yalçın (52) ise ateşten yara almadan kurtulmayı başardı.

Askerlerin ateşi sonucu yaralanan Mehmet Sak, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kekik toplamak için arkadaşlarıyla erken saatte dağa çıktıklarını, bir anda silah sesi duyduklarını söyleyen Mehmet Sak, "Ne olduğunu anlamadık. Bir anda silah sesi duydum ve yaralandım. Kimin ateş açtığını görmedim." dedi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise "Olaylardan dolayı çok üzgünüz ve müteessiriz." açıklamasında bulundu. Daha sonra Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç hastanede yaralı Mehmet Sak'ın sağlık durumu hakkında bilgi alıp 'geçmiş olsun' temennisinde bulundu.

Valilikten daha sonra bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Hassa ilçesi Şeker Deresi bölgesinde, Hatay Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen operasyonda, ilk elde edilen bilgilere göre üç kişinin görüldüğü, dur ihtarının verildiği ve ihtara uymayarak şahısların kaçmaya başlamaları üzerine ateş edildiği değerlendirilmektedir. Olay neticesinde 2 şahsın bir noktada, 1 şahsın da başka bir noktada yatar vaziyette görüldüğü, şahıslara yaklaşıldığında 2 şahsın ölü olduğu anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Bu arada, olayda yara almadan kurtulan İbrahim Yalçın (60) da silah sesleri üzerine bulunduğu yerden kaçarak kurtulduğunu söyledi. Yalçın, "Kekik topladığımız sırada bir anda silah sesi duydum. Hemen yere yatarak saklandım ve daha sonra kendimi yakında bulunan dereye attım. Uzun süre bulunduğum yerden çıkmadım. Bir süre sonra da sürünerek olay yerinden uzaklaşıp eve gittim. Diğer arkadaşlarımın o anda ne yaptığını bilmiyorum. O anda kimin ne için ateş açtığını anlayamadım.'' diye konuştu.

İnceleme başlatılıyor

İçişleri Bakanlığı, Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik görevlilerinin ateş açması sonucunda yanlışlıkla 2 köylünün öldüğü olayla ilgili inceleme başlatırken 2 mülkiye başmüfettişi görevlendirildi. Vali Lekesiz şu açıklamayı yaptı.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, PKK'lı zannedilerek köylülere yönelik ateş açılması ve 2 köylünün ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili 2 mülkiye başmüfettişi görevlendirildi. Mülkiye başmüfettişlerinin olayla ilgili inceleme yapacağı ifade edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89