• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 20 °C

Paşalarla röportaj yarışı tam gaz!

Paşalarla röportaj yarışı tam gaz!
Son günlerde muvazzaf Generallerle büyük gazetelerde paşalarla yapılan röportajların üst üste verilmesi dikkat çekiyor.

Son günlerde muvazzaf Generallerle yapılan röportajların sıklığı kamuoyunun dikkatini çekiyor. Özellikle büyük gazetelerin sırayla Genelkurmay Karargahı'na girerek röportajlar yapması ve bunları diziler halinde yayımlamaları kamuoyunuın dikkatinden kaçıyor. Geçen hafta Hürriyet'in yönetim kadrosunun Genelkurmay'da ağırlanmasından sonra bu hafta da Habertürk'ün yönetimi Karargah'taydı. Her iki gazetenin yöneticileri Genelkurmay Başkanı'yla saatlerce görüştü. Ardında bugün de yine Hürriyet'te Başkan bir görevli General'in mülakatına yer verildi. Bu son mülakatı da yine Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni yapmış.

Hürriyet ve Habertürk'ün yöneticilerine konuşan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ergenekon soruşturması boyunca ortaya çıkarılan cephanelikler, yakalanan suikast girişimcileri, derin ilişkilerde bulunan kişiler hakkında hiç bir olumsuz kelime kullanmadı, kullandırtmadı. Başbuğ, mülakatlarında genel olarak iddialarını tümünü reddetti. İddialarını tümünün kasıtlı olduğunu ima etti.

Kendisine suikast planları düzenlenen Amiral de Hürriyet'e yaptığı konuşmada iddialara karşı çıktı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Poyrazköy ve Kafes iddiaları için Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Subaylarımızın silahlı terör örgütü kurduğu söyleniyor. Ama öte yandan Habur’dan teröristler ellerini kollarını sallayarak giriyor, hiçbir şey yapılmıyor. Bu bizi ve milletimizi rahatsız ediyor. Milletimize şikayet ediyoruz.”

Oramiral Bulut, özel yaşamıyla ilgili olarak internete düşen iftira kampanyası nedeniyle intihar eden Albay Berk Erden’in cenaze töreninden sonra kendisine telefonla ulaşan Hürriyet’e açıklamalarda bulunurken, “Hukuka saygı ve sabırla bekleme” vurgusunu yaptı.

Oramiral Yiğit’in komutanı olduğu Deniz Kuvvetleri ile ilgili yorumu şöyle:

Cani miyiz biz, cani mi yetiştiriyoruz? Deniz Harp Okulu’ndan, Akademi’den mezun olmakla kalmıyor, yüksek lisans yapıyor bizim subaylarımız. Amirallerimizin yarısı, kuvvetin yüzde 38’i, 13 bin astsubayın dörtte biri yüksek lisans diplomalı. Bizim gemiler teknoloji ile yüzüyor. Ama morali bozulan personel gemiyi yüzdüremez. Gemi ihraç ediyorduk, etmeyelim mi isteniyor, neden hedef seçildik?”

BAŞBUĞ SÖZÜNÜ UNUTTU

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, göreve başlarken yaptığı "Beni konuşurken çok görmeyeceksiniz" demişti.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89