• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Paris'te suikast: 3 Kürt kadın siyasetçi öldürüldü

Paris'te suikast: 3 Kürt kadın siyasetçi öldürüldü
Alınan bilgilere göre kimliği belirsiz kişi yada kişiler, Gare du Nord’da bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu’na girerek saldırıda bulundu.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen silahlı bir saldırıda aralarında PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ve KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı genç kadın hayatını kaybetti.

İçerde bulunan Kürt siyasetçi Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez adındaki genç kadın öldürüldü.

Saldırıda susturuculu silah kullanıldığı sanılıyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

42866

Cansız ve Doğan'ın başlarından, Söylemez'in ise karnından vurulduğu bildirilirken, Fransız polis bina içerisinde incelemelerde bulunuyor. Cenazelerin halen bina içinde olduğu kaydedildi.

Saldırının saati tam olarak bilinmiyor. Olay yerindeki Özgür Politika gazetesi muhabiri Selma Akkaya, Fidan Doğan'dan saatlerce haber alınamaması üzerine, arkadaşlarının gece saat 01.00 sıralarında binaya geldiklerinde kapı önünde kan izleri görünce kapıyı kırıp içeri girdiklerini söyledi.

42874

Fransa Kürt Dernekleri Fedederasyonu (FEYKA) Başkanı Mehmet Ülker de, "Bir iki arkadaş kapıda kan izleri görüyor. Kapıyı kırıp içeri girdiklerinde, üç kadının infaz edilmiş olduğunu görüyorlar" dedi.

Büronun birinci katta bulunduğu ve işlek bir caddede yer aldığına işaret eden Ülker, katliamın 9 Ocak akşamı saat 18.00 ya da 19.00 civarı işlenmiş olabileceğini söyledi. Ülker, çok profesyonelce yapılmış bir cinayet olduğunu söyledi.

42873

Fransa İçişleri Bakanı açıklama yapacak

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, cinayeti “dayanılmaz” olarak nitelendirirken, cinayetlerle ilgili yorum yapmanın şu an için erken olduğunu belirterek, “Bırakalım yetkililer gerekli soruşturmalarını tamamlasın” dedi.

FEYKA Başkanı Ülker Paris'teki infazları anlattı

Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ülker, PKK'nin kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in infaz edilmesinden sonra olay yerinde yaşananları anlattı.

DTK Eşbaşkanları: Kürt kadınının mücadelesine dönük katliamdır

Fransa’nın başkenti Paris’te aralarında PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ve KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyı kınayan DTK Eş Başkanları Tuğluk ve Türk, "Kürt kadın siyasetçilerine yönelik bu saldırı aynı zamanda Kürt kadınının özgürlük mücadelesine yönelik bir katliamdır" dedi. 

42886

Fransa İçişleri Bakanı: Kabul edilemez bir suikast

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Paris’te üç Kürt siyasetçinin öldürülmesini "kabul edilemez bir suikast" olarak nitelendirdi. Valls, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Paris'te aralarında PKK kurucularından Sakine Cansız'ın da olduğu üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesiyle ilgili olarak, cinayetin işlendiği Gare du Nord’daki Kürdistan Enformasyon Bürosu’nda incelemelerde bulundu. 

Valls, saldırıların sorumlularının bulunması için gerekli bütün çabanın gösterileceğini ifade etti. 

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89