• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

ÖSP’den PKK ve PDK’ye çağrı

ÖSP’den PKK ve PDK’ye çağrı
ÖSP tarafından yapılan çağrıda "Aranızdaki meseleleri barışçıl, demokratik ilişkiler temelinde çözmeye çağırıyoruz" denildi.

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek imzası ile yayınlanan açıklama şöyle:

PKK ve PDK’ye çağrımızdır!

Aranızdaki meseleleri barışçıl, demokratik ilişkiler temelinde çözmeye çağırıyoruz. 

PKK ile KDP arasında ki gerilim ve söz düellosu iki partinin ötesinde tüm Kürdistani parti ve örgüt ilişkilerini geriyor, germenin de ötesinde sakatlıyor. Kürdistan’da parça ve parçalar arası ulusal birliğin en çok gerekli olduğu bu süreçte, aranızdaki gerilimin derin iç yarılmaya yol açtığını eminiz ki siz de görüyorsunuz!

Gerilim ve söz düellosu giderek farklı Kürt kentlerinde yandaş yapıların sokağa çıkmasıyla karşılıklı protesto ve kınama eylemlerine kadar vardırıldı. Bir adım sonrası tehlikelidir ve başta iki parti olmak üzere herkes yani Kürt halkı zarar görecek. Farkındasınız değil mi?

Kürtlerin bugün aralarındaki meselelere, sokakta çözüm aramalarının her türlü provokasyon ve manipülasyona açık olduğu; taraflar sabah akşam “bırakuji istemiyoruz” deseler de bir anda kendilerini bırakujiye sürüklenmiş olarak görebileceklerini yine geçmiş tecrübelerinizle sabittir! 

Gerilimi giderici kimi çabaların özellikle Diyarbakır’da parti ve kurumlar arası sürdüğü görülüyor. Bu çabalar olumludur ve somut girişimlerle sürmelidir. Ancak iki parti arasındaki gerilimin çözümünde asıl sorumluluk iki partinin kendisindedir. Hiç bir çaba ve irade iki partinin birbirilerine demokratik yaklaşımlarından daha güçlü ve çözümleyici olamaz. Bu zor da değildir. Gerektiğinde düşmana uzattığınız dostça ellerinizi yeter ki birbirinize de uzatın! Yeter ki birbirinize de demokrat davranın. İki parti yönetimi onca deneyim ile bunu yapabilir, yapmaya çağırıyoruz. 

Çağrımızı tekrarlıyoruz; “Ortadoğu’ya demokrasi modeli sunacağız” iddiasındaki Kürt siyaseti aralarındaki sorunları da demokratik zeminde çözme iradesini geliştirmeli! Yarın Kürdün Kürtle sınıf hesaplaşması elbette olacak ama bugün Kürt, Kürde de demokrat davranabilmeli!

PKK ve KDP’nin yandaş kurum ve yapılarını sokak, meydan ve BM temsilcilikleri önünde birbirlerini protesto etmelerini durdurmaları için acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. 

Kraldan çok kralcı olanlara da bir çift sözümüz ve çağrımız var: ateşe benzin dökmeyin!  PKK ile KDP yarın anlaşır ve aynı ulusal demokratik birlik masasının bileşenleri olur, sizler o zaman söylediklerinizle baş başa kalırsınız!

Sinan Çiftyürek
Özgürlük ve Sosyalizm Partisi
Genel Başkanı

  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89