• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 9 °C

ÖSO Sözcüsü: Yeterli silahımız vardı, İdris beceriksiz

ÖSO Sözcüsü: Yeterli silahımız vardı, İdris beceriksiz
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Sözcüsü Fahd el-Masri, ÖSO Genelkurmay Başkanı Selim İdris’i beceriksizlikle ve zavallılıkla suçladı.

El Hurra televizyonuna demeç veren ÖSO Sözcüsü Fahd el-Masri, Selim İdris’in ÖSO’ya verilen yeterli imkan ve silahı doğru bir şekilde kullanamadığını söyledi. 

Fahd el-Masri, “Öncelikle belirteyim ki ben ÖSO’nun ve devrimci güçlerin gerçek sözcüsüyüm. Selim İdris başkanlığındaki ÖSO genelkurmayının ÖSO ile ve diğer devrimci güçlerle hiçbir ilgisi yok. Selim İdris’in burada olmasını ve gerçekleri onun yüzüne karşı söylemeyi isterdim; ama şunu söyleyeyim ki ÖSO genelkurmayı yeterli silahlara ve imkanlara sahipti; ancak Suriye rejimine karşı gerekli adımları atamayı beceremedi. 

Selim İdris, bize geçen bir yıl boyunca ne yaptığını anlatmalıdır. Bu genelkurmay Türkiye sınırındaki kendi karargahını koruyamıyor; Suriye halkını nasıl koruyacak” dedi. 

Fahd el-Masri, spikerin “Ama Selim İdris, yeterli imkanlarının olmadığını söylüyor” şeklinde araya girmesi üzerine şunları söyledi. 

“Peki, Selim İdris’in geçen bir yıl boyunca aldığı silahlar nerde? Yaklaşık bir yıldır bazı bölge ve Batı ülkeleri bu genelkurmayı ÖSO’ya ve devrimci güçlere dayattılar. Ben Selim İdris’e soruyorum: Siz ve genelkurmayınız geçen bir yıl içerisinde herhangi bir kazanım elde edebildiniz mi? Buradan ilan ediyorum kendi karargahını koruyamayan bir genelkurmayın Suriye rejimine karşı mücadele eden devrimci güçlere yaptığı komutanlığa nasıl güvenilebilir?” 

Spikerin “peki siz hangi kazanımı elde ettiniz?” şeklindeki sorusuna da Fahd el-Masri şu cevabı verdi: “Özgür Suriye Ordusu ve Suriye Devrimcileri Ortak komutanlığı olarak biz, bütünüyle Suriye içerisindeyiz. Bizim bu topraklarda 6 binden fazla subayımız var ve hepsi de beş yıldızlı otellerde değil siperlerde ve cephede bulunuyor.” 

Siz cephede değil Paris’tesiniz 

El-Hurra spikerinin “Sayın Masri siz şu an cephede değil, Paris’tesiniz” diye araya girmesi üzerine de Fahd el-Masri şunları söyledi.

“Ben silahlı bir askeri personel değilim, ben bu komutanlığın sözcüsü, basın ve propaganda sorumlusuyum. Bu komutanlık beni, ülke dışında basın sözcülüğü yapayım diye seçti; çünkü ben bir gazeteciyim ve gazetecilik tecrübem ve yeteneğim var. Ayrıca ben 17 yıldır sürgünde yaşıyorum. Eğer Suriye’de olsaydım kesinlikle silahlanırdım.” 

Fahd el-Masri, spikerin “kurduğunuz komutanlıktaki bazı subayların isimlerini verebilir misiniz?” şeklindeki sorusuna da şöyle cevap verdi.

“Çok yakında ÖSO’nun yeni komutanlarını tanıyacaksınız. Bu komutanlık, Suriye ordusunda eli kana bulaşmamış bazı subaylarla da işbirliği yapacak ve Selim İdris komutasındaki bu genelkurmay maskaralığına bir son verecek. Eğer Selim İdris’in kendisine birazcık saygısı olsaydı görevinden istifa ederdi.” (YDH)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89