• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 18 °C

Orhan Pamuk, Şahin'in listesinde

Orhan Pamuk, Şahin'in listesinde
İbrahim Şahin'e ait belgeler arasında Orhan Pamuk ile ilgili bilgileri içeren el yazısı dökümanlar da ele geçirildiği ortaya çıktı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talebi doğrultusunda iddianamenin ekleri uzman bir ekip tarafından DVD'ye aktarıldıktan sonra bir örneği davaya bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verildi. Mahkemenin de sanık sayısına göre çoğalttığı DVD'ler, bugünden itibaren avukatlara dağıtıldı.

EYMÜR'ÜN İFADESİ KÜÇÜK'TEN ÇIKTI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında açılan 52 sanıklı üçüncü ''Ergenekon'' davasının 182 klasörden oluşan ve 2 DVD'ye aktarılarak avukatlara dağıtımına başlanan eklerinde, sanıklardan ele geçirilen doküman ile iletişim tespit tutanakları yer alıyor.

Klasörlerde, tutuksuz sanıklardan yazar Yalçın Küçük'ün iletişim tespit tutanakları, Küçük'te ele geçirilen Mehmet Eymür'ün ifadesi, eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile Habip Ümit Sayın arasında geçen telefon görüşmesini içerir iletişim tespit tutanağı gibi belgeler de bulunuyor. Klasörlerde ayrıca Küçük'ten ele geçirilen "Abdullah Öcalan'ın ifade fotokopisi'' ile Küçük'ün, Almanya'nın Bonn şehrinde 1992 yılında PKK'nın düzenlediği festivaldeki konuşmasının çözüm tutanağı da yer alıyor.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Bedrettin Dalan arasında geçen iletişim tespit tutanaklarına da yer verilen klasörlerde, emekli İÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı'nın ikametinde bulunan bilgisayar harddiski çıktıları ile bazı şüphelilerle görüşmelerinin iletişim tespit tutanakları, eski rektörler Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Prof. Dr. Rıza Ferit Bernay ve Prof. Dr. Mustafa Abbas Yurtkuran ile ilgili muhtelif yazışmalar, aramalarda ele geçirilen dokümanın fotokopileri, iletişim tespit tutanakları ve bilgisayar inceleme tutanakları da bulunuyor.

Klasörlerde, sanıklardan Mustafa Koç ve Cihandar Hasanhanoğlu'ndan ele geçirilen ''Ergenekon'' davasının diğer sanıkları emekli orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'un evlerinde yapılan aramalardan çıkan bazı belge ve örnekleri ile sanıklardan Yarbay Mustafa Dönmez'den ele geçirilen, ''Turhan Çömez'den elde edilen dijital verilerin bilgisayar çıktısı'' ve ''Emin Gürses ile irtibatını gösteren iletişim tespit tutanakları''na da yer veriliyor.

Sanıklardan Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel'den elde edilen diğer sanıklar Mustafa Balbay ve Şener Eruygur ''arasındaki irtibatı gösterir döküman'' ile ''sanık Ergün Poyraz'ın sim kartının döküm tutanakları''nın da yer aldığı klasörlerde, sanıklardan Engin Aydın'ın, Hurşit Tolon ile irtibatını gösterir doküman, emekli Albay Levent Göktaş'ın ajanda fotokopileri, Hüseyin Buzoğlu'nun ''Ermeni Diasporası'' başlıklı dokümanı ile ajanda fotokopisi, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın telefon fihristi fotokopileri ile bilgisayar çıktıları da bulunuyor.

Klasörlerde, sanıklardan Mustafa Özbek'e ait CD ve telefon inceleme tutanakları, Özbek ile ilgili çeşitli müştekilerin dilekçeleri, Türk Metal-İş Genel Merkezi'nde yapılan aramalarda elde edilen doküman, Büyük Avrasya Haber Ajansı'ndaki aramalarda çıkan ''Ramazan Akyürek'in sicil kaydı'' yazılı doküman ile ''Lobi Andıç'', ''Vatansever Kuvvetler'', ''Tayyip-Kürt sorunu'' ve ''Oramiral Özden Örnek'' ibareli yazıların olduğu dokümanın yanısıra, ''turkiyemtoplulugu.com'' adresinden e-mail çıktıları ile BDDK'nın Türk Metal-İş Sendikası ve Özbek ile ilgili düzenlemiş olduğu raporlara da yer veriliyor.

İBRAHİM ŞAHİN

Klasörlerde, tutuklu sanıklardan eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'e ait birçok belge ve iletişim tespit tutanağına yer verilirken, aralarından bazıları şöyle sıralanıyor:

''Orhan Pamuk ile ilgili bilgileri içerir el yazısı dokümanı, 'Hrant Dink olayı ve Ermeni Kürtler ve benzeri başlıklı' yazılar, Şahin'in Ankara'daki evinde arama sonucu suç unsuru olduğu değerlendirilen belge ve muhtelif evraklar, ele geçirilen mühimmatlara ilişkin fotoğraflar, Şahin'e ait iletişim tespit tutanakları, 'Ergenekon' davasındaki şüpheli şahıslardan elde edilen ve Şahin'in isminin geçtiği ilgili dokümanlar, operasyonlarda yakalanan şüpheliler ile Şahin'in irtibatını gösterir telefon kayıtları, Şahin'in Tarık Ümit olayı ile ilgili deliller, şikayetçi Nuray Yorulmaz'ın ifade tutanağı, Hasan Akkoca'nın ihbar mektubu ve Şahin'in sanık Muzaffer Tekin ile irtibatını gösterir deliller.''

ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI ÖZKÖK'ÜN İFADESİ

Ek klasörlerde, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, bağımsız İzmir Milletvekili Recai Birgün ile Adil Timurtaş, Varol Bülent Aral ve Necdet Atış ile müşteki Faruk Çelik ve mağdur Taner İmamoğlu'nun ifadeleri ile Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen dilekçelere de yer veriliyor.

Gizli tanıklar ''Gurbet'', ''İlk Adım'', ''Mehmet'' ve ''Anadolu''ya ait ifade tutanakları ile kimlik bilgilerinin kasada saklanmasına ilişkin müzekkerelerin de olduğu klasörlerde, fotoğraf, iletişim tespit tutanakları, krokiler, ev ve iş yerlerindeki aramalardan elde edilen dokümanlar gibi çok sayıda belge yer alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89