• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 8 °C

Oral Çalışlar Taraf'tan istifa etti

Oral Çalışlar Taraf'tan istifa etti
Taraf gazetesi sahibi Başar Arslan'ın, Kurtuluş Tayiz ve Markar Esayan'ı görevinden almasına tepki gösteren genel yayın yönetmeni Oral Çalışlar istifa etti.

Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan'ın, Yazıişleri Müdürü Kurtuluş Tayiz ve Genel Koordinatör Markar Esayan'ı görevlerinin almasının ardından, Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar, "Akil insanlar” heyetiyle Kastamonu gezisindeyken, gazetenin sahibi Başar Arslan, bana danışmadan ve haber vermeden, Yazı İşleri Müdürü Kurtuluş Tayiz'i görevden aldı. Ben de kendisine bu yaptığının görevime ve yazıişlerine müdahale olduğunu, kabul etmeyeceğimi söyledim. O gün istifa ettim, adımı künyeden çıkarttırdım. Bilgim dışında adım künyeye yeniden koyuldu" diyerek görevinden istifa etti. 

Oral Çalışlar'dan boşalan genel yayın yönetmenliği pozisyonuna Neşe Düzel'in getirildiği öne sürüldü. 

Taraf gazetesi sahibi Başar Arslan'ın, Kurtuluş Tayiz ve Markar Esayan'ı görevinden almasının ardından gazeteci Oral Çalışlar da genel yayın yönetmenliği koltuğundan ayrıldı. 

Taraf gazetesi çalışanlarının Başar Arslan'a ilettiği bildiride "Taraf gazetesi yazarları ve çalışanları olarak yazıişlerine yönelik bu tasarrufunuzu geri almanızı istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Çalışlar istifa etti

Oral Çalışlar, gazetede yaşanan krizin ardından istifa ettiğini açıkladı. 

Çalışlar, istifa metninde "Gazetedeki krizin, Türkiye'de belirginleşen yeniden saflaşmanın bir parçası olduğunu, bir diğer ifadeyle söylemek gerekirse, “barış süreci” konusundaki farklı yaklaşımlardan kaynaklandığını söyleyebilirim" dedi. 

Çalışlar'ın açıklaması şöyle: 

"Taraf gazetesinden istifa ettim

“Ama”sız barışın gazetesi olduk...

1 Şubat 2013 tarihinde başladığım Taraf gazetesi genel yayın yönetmenliğinden istifa ettim.

“Akil insanlar” heyetiyle Kastamonu gezisindeyken, gazetenin sahibi Başar Arslan, bana danışmadan ve haber vermeden, Yazı İşleri Müdürü Kurtuluş Tayiz'i görevden aldı. Ben de kendisine bu yaptığının görevime ve yazıişlerine müdahale olduğunu, kabul etmeyeceğimi söyledim. O gün istifa ettim, adımı künyeden çıkarttırdım. Bilgim dışında adım künyeye yeniden koyuldu. 

Ben Başar Arslan'ın müdaheleci tutumundan vazgeçmesini beklerken, o Genel Yayın Koordinatörü Markar Esayan'ı da görevden aldı.

Taraf gazetesi benim yönetimimde ve yazı işlerindeki arkadaşların dirayetli çalışmalarıyla, “çözüm ve barış süreci”ne kararlı destek vermek; kadın konusunda, ötekileştirilen kesimler konusunda pozitif ayrımcılığa özen gösterebilmek için elinden geleni yaptı. 

Çok sayıda yazar gazeteye yeniden döndü, aramıza yeni yazarlar katıldı. Gazetedeki arkadaşlarımla tam bir uyum içinde çalıştık. İlan geliri ikiye katlandı. Satışlar arttı. 

Yazarlarımızın önemli çoğunluğu, barış sürecine yürekten destek verdi. 

Gazetedeki krizin, Türkiye'de belirginleşen yeniden saflaşmanın bir parçası olduğunu, bir diğer ifadeyle söylemek gerekirse, “barış süreci” konusundaki farklı yaklaşımlardan kaynaklandığını söyleyebilirim. Hükümetin adımlarını tehlikeli bulan kesimler, çatışmaların bitmesinden endişe eden bir ruh hali içine girdiler. 

Taraf'ın da bu açıdan onların endişe ve rahatsızlıklarına sözcülük etmesini isteyenler, gazeteye müdahale ettiler. Gazete, yazı işleri ve ben; tam bir uyum içinde, “ama”sız olarak barışı savunmakta ısrarlı olduk. 

İşin esası, bu bir barış karşıtı operasyondur... 

Bunca patırtının altında yatan asıl gerçek budur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89