• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 20 °C

Onur Öymen hakkında suç duyurusu!

Onur Öymen hakkında suç duyurusu!
Bazı gruplar, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, Dersim olaylarına ilişkin sözleri nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur!De Girişimi", "Türkiye Barış Meclisi Gençlik Koordinasyonu" ve "70 Milyon Adım Koalisyonu" üyelerinin suç duyurusunda, Öymen'in, Türk Ceza Kanunu'ndaki "ayrımcılık", "hakaret", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme", "halkı kin ve nefrete tahrik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarını işlediği öne sürüldü.

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur!De Girişimi Üyesi Hüseyin Öntaş, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Dersim'de, "1937-1938'de birçok sivilin öldürüldüğünü, bazı çocukların ailelerinden alınarak başkalarının yanına verildiğini, Dersimli Alevilerin yok edildiğini" ifade etti.

Öymen'in, TBMM'deki konuşmasında, "bunların, günümüzdeki sorunlarda da uygulanması gerektiğini ifade ettiğini" savunan Öntaş, "bu anlayışın, kin ve nefret tohumları ektiğini" söyledi.

Onur Öymen'in, TBMM'deki konuşmasından sonra da aynı sözleri tekrarlayarak, bunu bir "nefret söylemine" dönüştürdüğünü öne süren Öntaş, "bu sebeple, yasama sorumsuzluğu ve dokunulmazlık sınırının aşıldığını" kaydetti. Öntaş, "ırkçı ve totaliter söylemleri nedeniyle CHP hakkında soruşturma başlatılması için de Yargıtaya dilekçe vereceklerini" bildirdi.

İstifa çağrısı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Alevi Kültür Dernekleri (AKD), CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i, Dersim olaylarıyla ilgili sözleri nedeniyle istifaya çağırdı.

HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez ile AKD Genel Başkanı Tekin Özdil'in yaptığı ortak basın açıklamasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 10 Kasım'da TBMM'de yaptığı konuşması hatırlatılarak, Öymen'in hükümetin "analar ağlamasın" söylemini eleştirdiği belirtildi.

Bu eleştiride bir çok kanlı bastırma yöntemi ile birlikte Dersim Katliamının da anılmasının ve bunun bir yöntem olarak önerilmesinin vicdani açıdan sakat bir zihniyetin ifadesi olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Dersim'de bir halk topluca terörist ilan edilmiştir. Yaşanan katliamın en önemli yanı şudur, orada sadece eli silah tutanlar değil, binlerce kadın ve çocuk da katledilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Dersim katliamı, Alevilerin yüreğinde kanayan bir yaradır. Aleviler acılarının hafifletilmesi için bir özür beklerken böylesi bir ifade yaralarına tuz basmıştır. Ayrıca Onur Öymen ve CHP milletvekillerinin o koltuklarda oturmasında Alevilerin katkısı inkar edilemez. Siyaset tekniği açısından bile bakıldığında CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın bu ifadeleri kullanması seçmenlerine ihanettir. Bu durum karşısında CHP, Alevilerden özür dilemeli ve Onur Öymen derhal istifa etmelidir" ifadelerine yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89