• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 10 °C

Ömer Çelik'ten net cevaplar!

Ömer Çelik'ten net cevaplar!
Demokartik Açılım Süreci'nin Meclis'tek tartışmalarında Baykal ve Bahçeli'den sonra Ak Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik konuşmaya başladı.

Demokartik Açılım Süreci'nin Meclis'tek tartışmalarında Baykal ve Bahçeli'den sonra Ak Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik konuşmaya başladı.

Çelik, yaptığı konuşmada CHP'nin Kürt sorunu konusundaki çelişkili politikalarını sert bir dille eleştirdi.

FOTO GALERİ

Çelik, CHP'nin açılıma karşı çıkışını, CHP'nin 1989 raporuyla eleştirdi.

Çelik, yaptığı konuşmada, CHP'nin raporundan satırlar okuyarak ortaya çıkan çelişkiye vurgu yaptı.

Ömer Çelik şunları söyledi:

Biz burada bugün aslında milletin iradesini gösteren çok önemli bir görüşme yapıyoruz. Herhangi bir kitabevine giriniz, yüzlerce hatta binlerce Kürt sorunuyla ilgili kitap görürsünüz. Ortada bir sorun yoksa bu kadar literatür niye ortaya çıkıyor. Peki hükümet obeziteyi gündeme getirseydi aynı konuşmalar yapılacak mıydı?

Siyasetçiler bu sorunları sümenaltı edemezler, bunları çözmek zorundalar. Bunlar yüksek siyasi sorumluluk gerektirir. Risk almayı gerektirir. Biz AK Parti olarak bu risklerden kaçıyor, bu riskleri göze alıyoruz.

Her zerresine kadar milli olan bu projeyi yabancı odaklara bağlayanlar, iktidarları döneminde bu sorunu yabancı güçlerin himayesinden çıkarmak için ne yaptılar? Bu sorunu demokrasi dahilinde çözmezsek bundan kim ne kazanacak?

Utanmadan Damat Ferit benzetmesi yapıyorlar. AK Parti Damat Ferit Hükümeti'ne değil benzetilse benzetilse Kuva-i Milliye'ye benzetilir.

PROTESTO GİRİŞİMİ

Genel Kurulda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuşmasını tamamlamasının ardından izleyici localarında bulunan iki genç, slogan atarak eylem yapmaya kalkınca polis tarafından gözaltına alındı.

İzleyici locasında, ''Amerikan açılımına geçit yok'', ''Kahrolsun ABD'' diye bağıran biri kız iki genç, Salonda bulunan sivil polisler tarafından engellendi ve zorla dışarı çıkarıldı.

Dışarıda da bağırmaya çalışan gençler, polis tarafından ağızları kapatılarak engellendi. Gazetecilerin, nereden geldiklerini sormasına, ''Türkiye Gençlik Birliği'' yanıtını veren gençler, bir arabaya bindirilerek TBMM yerleşkesinden karakola götürüldü.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis iç tüğünü hatırlatarak protesto gösterisini sert ifadelerle eleştirdi. Demokratik açılım çalışmaları konusunda hükümet adına Ömer Çelik konuşma yapıyor. Bazı CHP'liler gözaltıları protesto için Genel Kurul salonunu terketti.

CHP'LİLER TEPKİLİ

Meclis Genel Kurulu'nda yine tartışmalar çıktı. Dersim olaylarını anlatan ve Onur Öymen'in salı günü sarfettiği sözleri hatırlatınca CHP sıralarından tepkiler geldi..

Meclis locasında ikinci protesto; Şehit aileleri derneği üyesi bir kişi bayrak açtı....

TÜRKEŞ'İN MAKALESİNİ OKUYUN

Çelik konuşmasına şöyle devam etti;

- Sayın Başbakanımızla ilgili konuşurken dikkatli konuşun.. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ayırarak konuşuyorum. Yurt dışında Türk bayraklarıyla birlikte miting yapılan tek Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır....

- Bu kadar bizi eleştiren muhalefetin somut önerileri var mı? Yok. Sadece diyorlar ki; "Dağdakilere söyleyin, silahları bıraksınlar" Kolaysa gidin Irak'a siz söyleyin.

- Sayın Türkiye Cumhuriyeti halkı.... Evlerinden bizi izleyenler... Evinde kitabı olanlar okusun. Olmayanlar internetten girip Sayın Alpaslan Türkeş'ın Kürt meselesi üzerine yazdığı makaleyi okusun.... Sonra da burada atıp tutulanlara baksın...

MHP'LİLERDEN "ABDEST AL" ÇIKIŞI

Ömer Çelik, MHP sıralarından gelen tepkilere cevap verince, tartışma çıktı. Oktay Vural ve Mehmet Şandır yerlerinden kalkarken, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin araya girdi...

MHP sıralarından gelen "abdest al gel" sözlerinden sonra Ömer Çelik, MHP'lilere "Mescid-i Aksa'ya yapılanları protesto edin de görelim" diye cevap verdi...

Ömer Çelik, Devlet Bahçeli'nin de imzasının da olduğu Öcalan'ın idamını engelleyen protokol metnini okurken, MHP'li Milletvekilleri sıralarından laf atınca, Çelik, "PKK ile mutabakat yapan birilerini arıyorsanız kapıdan çıkacaksınız, orada bir ayna var, ona bakacaksınız." dedi...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89