• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Ömer Çelik: PKK, Suriye'ye ‘Ben senin hizmetindeyim’ dedi

Ömer Çelik: PKK, Suriye'ye ‘Ben senin hizmetindeyim’ dedi
Ömer Çelik, Türkiye’nin komşuları Irak-Suriye ekseninde terör ve Esad rejimiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan’ın en yakınındaki kurmaylarından biri olan Ömer Çelik, NTV canlı yanında Suriye-Irak-PKK ekseninde yaşananları yorumladı. PKK sorununa değinen Ömer Çelik, Esad yönetiminin PKK ile işbirliğini reddettiğini vurguladı. 

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı.  İşte söyleşiden satırbaşları: 

SURİYE-PKK 

“Suriye rejiminin PKK kartını oynayacağını söyleyemez. PKK ‘Ben senin hizmetindeyim’ demiştir. Suriye rejimi PKK'nın terörist hizmetini kabul etmemiştir.” 

'ULUDERE'DE GERÇEĞİN PEŞİNDEYİZ' 

“Uludere konusunda kasıtlı bir katliam çerçevesi çizip, hükümeti bunun içine yerleştirmeye çalışan yorumları ibretle okuyoruz. Biz Türkiye'deki bütün bu provokasyonlara, çetelere, devletin içinde bulunup da illegal işler yapanlara karşı mücadele etmiş en etkili siyasi hareketiz. Bizim dönemimizde hiçbir şey gizli kalmaz. Ama burada hükümetin soğukkanlılıkla bütün bir tabloyu görerek bir değerlendirme yapması gerekir. Dolayısıyla bu sürecin devam etmesi hemen birilerinin baştan verdiği yargılara uyacak şekilde birtakım açıklamalar yapılmaması, birilerinin eleştirinin zemini teşkil etse de, biz sadece gerçeğin peşindeyiz. Gerçek ortaya çıktıktan sonra gereğini yerine getirerek, ne kadar hızlı ve etkili hareket ettiğimizi halkımız çok iyi biliyor. BDP bunu demiş, başkası bunu demiş, bunlar bizi ilgilendirmez. Biz gerçeğin peşindeyiz. Gerçek net olarak ortaya çıktığı zaman kamuoyuyla paylaşırız. Hükümetimiz geçmişte çok daha büyük olayların üzerine gitmiştir. Bir kusur ya da yanlış varsa bu açığa çıkarılır." 

'PKK AĞIR ZAYİAT VERDİ' 

"Geçmişte PKK devlet içindeki terörle mücadelenin organizasyonel bozukluklarından dolayı kendisine 'yenilmez' bir imaj üretmişti. Fakat yeni dönemde, devletin bütün birimleri arasındaki koordinasyon temelinde, gerek Irak tarafından aldığımız bilgiler, gerek kendi bilgilerimiz PKK’nın ağır bir zayiat içinde olduğu gösteriyor. Bu da şunu göstermektedir ki; terör yoluyla -Arap Baharı’nın da gösterdiği gibi- varılacak bir yol yoktur. Silah yoluyla varılacak bir yol yoktur, demokrasi kanalları açıktır. Teröre karşı tam mücadele ederiz. Siyasi meseleler konusunda muhatabımız demokratik bir zihniyete sahipse onunla da tam müzakere ederiz.”

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89