• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 15 °C

Ogün Samast çocukmuş!

Ogün Samast çocukmuş!
Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın dosyası çocuk mahkemesine gönderildi. Samast çocuk mahkemesinde yargılanacak.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürmek suçundan yargılanan Ogün Samast'ın dosyası çocuk mahkemesine gönderildi. Mahkemenin kararı açıklamasının ardından Dink'in kardeşi Hosrof Dink, "Adaleti doğru işletseydiniz böyle olmazdı. Size düşen sorumluluğu hatırlatıyorum. 4 yıl oldu." diye tepki gösterdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ogün Samast, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel getirildi. Tutuksuz sanık Ahmet İskender'in de katıldığı duruşmada müdahiller Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kardeşi Hosrof Dink ve kızı Delal Dink ile gazeteci Ali Bayramoğlu da hazır bulundu.

Mahkeme başkanı Erkan Canak, dosyaya gelen evrakları okumadan önce duruşma savcısının talebi olduğunu söyledi. Savcı Mustafa Çavuşoğlu, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan sanık Ogün Samast'la ilgili dosyanın 'Terörle Mücadele Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına' dair 6008 sayılı kanun kapsamında çocuk mahkemesine gönderilmesini istedi.

Savcı, özel yetkili mahkemelerin görev alanını belirleyen CMK'nın 250. maddesine bir fıkra ekleyen kanundaki değişiklik nedeniyle dosyanın görevli çocuk mahkemesine gönderilmesini talep etti.

Samast'ın avukatı Levent Yıldırım da 21 Ekim'de dosyanın çocuk mahkemesine gönderilmesine ilişkin talepleri içeren dilekçesini hatırlatarak savcının görüşü doğrultusunda karar verilmesini ve müvekkilinin tahliye edilmesini istedi. Samast da avukatının görüşlerine katıldığını belirtti.

Müdahiller adına konuşan Avukat Güray Dağ, "Bu mahkemede yargılamanın doğru olacağı kanaatindeyiz. Ancak CMK'da yapılan değişiklik nedeniyle takdiri mahkemeye bırakıyoruz." dedi.

Mahkeme ise 22 Temmuz 2010'da yürürlüğe giren ve basında taş atan çocuklar yayası olarak yer alan Terörle Mücadele Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 6008 sayılı kanunun 8. maddesinin, özel yetkili mahkemelerin görev alanını belirleyen CMK'nın 250. maddesine bir fıkra eklediğini belirtti. Kanundaki 'Çocuklar, bu madde hükümleri uyarınca kurulan mahkemelerde yargılanamazlar ve bu mahkemelere özgü soruşturma ve kovuşturma hükümleri çocuklar bakımından uygulanmaz' hükmünün göz önüne alındığını ifade eden mahkeme başkanı Erkan Canak, 1990 doğumlu olan Samast'ın suç tarihinde 17 yaşında olduğunu hatırlattı. Samast için "Mahkememizde yargılanamayacağı açıktır" diyen başkan Canak, Samast ile ilgili dosyanın ayrılarak İstanbul Çocuk Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildiğini söyledi. Samast'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Kararın oy birliği ile alındığını belirtildi.

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından Ogün Samast duruşma salonunda çıkarıldı. Cezaevi aracına alınan Samast tekrar tutuklu bulunduğu cezaevine götürüldü. Hrant Dink'in kardeşi Hosrof Dink ise, "Adaleti doğru işletseydiniz böyle olmazdı. Size düşen sorumluluğu hatırlatıyorum. 4 yıl oldu" diye tepki gösterdi. Dink'in eşi Rakel Dink de "Cinayeti işleyenler ne olacağını biliyordu" diye konuştu.

Mahkeme başkanı Canak ise bu tepkilere karşı, "Ne yapalım yasa böyle" karşılığını verdi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89