• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

Öcalan’la görüşen avukatlardan duyuru, Güven’den açıklama

Öcalan’la görüşen avukatlardan duyuru, Güven’den açıklama
Açlık grevleri ve ölüm oruçları devam ederken, gözler İmralı’ya giden avukatların yapacağı açıklamada.

Avukatlar yaptıkları yazılı bir duyuru ile Öcalan’ın açlık grevlerine dair görüşlerinin grevcilere iletildiğini ve ‘bu tartışmanın sonuçlanması sonrası vakit kaybetmeksizin açıklama yapılacağını’ bildirdi. Bilginin kendisine iletildiğini belirten 198 gündür açlık grevindeki Leyla Güven de bir mesaj paylaştı.

450-011.jpgİmralı’ya 20 gün arayla ikinci kez giden avukatların yapacağı açıklama beklenirken, Asrın Hukuk Bürosu görüşmeye ilişkin bir duyuru paylaştı.

Güven’den açıklama

Duyuruyu Twitter üzerinden yapan avukatlar, Öcalan’ın açlık grevi eylemine dair beyan ettiği görüşlerin eylemcilere iletildiğini belirtti.

Bu duyurunun ardından açlık grevindeki Leyla Güven de Twitter’dan avukatların mesajını paylaşarak, “Asrın Hukuk Bürosu avukatları beni ziyaret edip sayın Öcalan’ın mesajını ilettiler. Şimdi diğer eylemcilere mesajın iletilmesi için yoğun bir çaba içindeler. En kısa zamanda bizler de görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları beni ziyaret edip sayın Öcalan’ın mesajını ilettiler. Şimdi diğer eylemcilere mesajın iletilmesi için yoğun bir çaba içindeler. En kısa zamanda bizler de görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. pic.twitter.com/zV6AHWH8Py

— Leyla Güven (@LeylaGuvenkcd) May 24, 2019

Avukatların bu görüşmesinde Öcalan’ın açlık grevcilerine nasıl bir mesaj verdiği merak ediliyor.

Öyle ki eylemcilerin ana talebi Öcalan’la avukatları ve ailesinin düzenli olarak görüşebilmesi.

Bu taleple HDP Milletvekili Leyla Güven 198 gündür açlık grevinde. Güven’le beraber HDP’li parlamenterler Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 3 Mart’tan bu yana eylemde.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 30 tutukludan 15’inin ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi 25, diğer 15 kişininki ise 15’inci gününde.

8 yıl aradan sonra Öcalan ilk kez avukatları ile geçtiğimiz 2 Mayıs’ta görüşmüştü ancak görüşme sonrası bir açıklama yapan siyasi tutuklular ‘yapılan görüşme tecrit koşullarında gerçekleştirildiği’ için talepleri kabul görene kadar ‘eyleme devam’ kararı almıştı.

Karar sonrası 16 Mayıs’ta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağına dair “kısıtlamaların kaldırıldığını” açıklamış, bu açıklamadan 6 gün sonra yani 22 Mayıs’ta avukatlar bir kez daha İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşmüştü.

Gözler bu son görüşme sonrası İmralı’dan gelecek mesaj ve eylemcilerin alacağı kararda.

Güven, diğer vekiller, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Öcalan’a dönük tecridin tamamen kaldırılmasını istiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89