• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

Öcalan: Kürt Ulusal Kongresi toplanmalı

Öcalan: Kürt Ulusal Kongresi toplanmalı
PKK lideri Öcalan, çerçeve yasanın ruhuna ve içeriğine uygun yasal düzenlemeler ve pratik uygulamaların gerektiğini belirtti.

PKK lideri Öcalan, çerçeve yasanın ruhuna ve içeriğine uygun yasal düzenlemeler ve pratik uygulamaların gerektiğini belirtti. Öcalan, Rojava ve Kobanê’ye dönük hunharca saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade ederek, "Başta halkımız gençlerimiz ve kurumlarımız olmak üzere bütün demokrasi güçlerini bu ölüm çetelerine karşı ulusal onurumuz için seferber olmaya çağırıyorum" dedi. Öcalan Kürt Ulusal Kongresinin toplanması ve ulusal birliğin sağlanması gereğine de işaret etti.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşerek İmralı Adası'ndan döndü. Görüşmeye ilişkin HDP'den yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Sayın Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder PKK lideri Sn Öcalan ile İmralı adasında yaklaşık 3,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirmişlerdir" bilgisi verildi.

'YASAL DÜZENLEME VE PRATİK UYGULAMALAR' VURGUSU

Açıklamada, "Sn. Öcalan öncelikle müzakere çerçeve yasasına destek, öneri ve katkı sunarak, gerçekleşmesini sağlayan bütün parti kurum ve şahsiyetlere teşekkür ederek, bunun büyük barışımızın sağlanması sürecine olumlu bir başlangıç teşkil edeceğini ifade etti. Aslolanın bu çerçeve yasanın ruhuna ve içeriğine uygun yasal düzenlemeler ve pratik uygulamalarla hayatiyet bulmasını sağlamak olduğunu belirtti" denildi.

Öcalan'ın “Başta bütün Kürt siyasal kurumları ve halkımız olmak üzere 2013 Newroz’unda başlattığımız sürecin arkasına koyduğumuz irade bütün ağırdan almalara ve tek yanlı dayatma eğilimlerine rağmen güçlenerek devam etmiştir” dediğinin aktarıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

'GEREKLİ KOMİSYONLAR VE İZLEME KURULU HAYATA GEÇİRİLMELİ'

"Sn. Öcalan, bundan sonraki süreçte tarafların sürecin ruhunu zorlayacak tutum ve davranışlardan özenle kaçınmaları gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, özellikle Hükümet ve Meclis’in zaman geçirmeden gerekli komisyonları ve izleme kurulu başta olmak üzere diğer yapılanmaları hayata geçirmelerinin elzem olduğunu belirtti. Bu tutumun baskı ve provokasyon girişimlerini de boşa çıkaracak en önemli güvence olacağını belirten Sn. Öcalan 'Unutulmamalıdır ki bu sürecin sonunda kazanan bütün halklar olacaktır' vurgusunu yaptı.

'ÇETELERE KARŞI ULUSAL ONURUMUZ İÇİN SEFERBER OLALIM'

Sn. Öcalan Rojava ve Kobanê’ye dönük hunharca saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirterek, 'Başta halkımız gençlerimiz ve kurumlarımız olmak üzere bütün demokrasi güçlerini bu ölüm çetelerine karşı ulusal onurumuz için seferber olmaya çağırıyorum' dedi. 'Bu ölüm çetelerine kolaylık sağlayanlar, meydan verenler ve kullanmaya çalışanlar bu tutumlarının bölge barışı başta olmak üzere halkların geleceğini tehlikeye atmakta olduğunu bilmelidirler' diye ekledi. Sn Öcalan, 'Bu çetelere karşı sürdürdüğümüz meşru savunma hakkımız bütün demokrasi güçleri tarafından doğru anlaşılmalı ve savunma hakkımızı kullanmada kesinlikle tavizsiz davranacağımız bilinmelidir. Savunduğumuz sadece varolma hakkımız değil, bölgedeki bütün halkların ve inançların barış içinde özgür ve eşitçe yaşama hakkıdır' dedi.

KÜRT ULUSAL KONGRESİ

Sn. Öcalan demokratik çözüm sürecini başlattığı günden bugüne değin geçen sürede yaptığı bütün görüşmelerde ısrarla Kürt Ulusal Kongresinin toplanması ve ulusal birliğin sağlanması gereğine işaret ettiğini vurguladı ve 'Bölgede yaşanan gelişmeler bu tespit ve önerimin ne kadar hayati olduğunu açık bir biçimde ortaya koymuştur' diyerek, kongrenin biran önce toplanması gereğine işaret etti.

SALDIRI ALTINDAKİ HALKLARA SELAM

Sn. Öcalan başta ölüm saldırılarına karşı cesurca direnen Kobanê halkı olmak üzere Rojava’da ve Güney Kürdistan’da aynı çetenin saldırısı altında olan Türkmen, Êzidî, Arap, Süryani ve bütün halklara inançlara özel selamlarını iletti."

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89