• BIST 9404.89
  • Altın 4197.297
  • Dolar 39.8403
  • Euro 46.7358
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 34 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 31 °C
  • Berlin 17 °C

Obama'dan operasyon açıklaması!

Obama'dan operasyon açıklaması!
ABD Başkanı Obama'dan Suriye'ye düzenlenen hava saldırısıyla ilgili ilk açıklama geldi.

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'e karşı yapılan son hava saldırısı üzerine konuştu.

Obama, askerlerine övgülerde bulunup, silahlı kuvvetlerinin hem Irak, hem de Suriye'de bombardımanlara devam edeceğini ve teröristlere sığınacak yer bırakmayacaklarını söyledi.



Ortadoğu'daki tüm komşu devletlerin birlikte IŞİD'le mücadele etmeye başladığını belirten Obama, ortakları Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Bahreyn ve Katar başta olmak üzere 40 ülkenin bu terörist tehdide karşı birlik olduğunu, Irak'ın ve Suriyeli muhaliflerin kara operasyonları gerçekleştirmeleri için desteklendiğini ve bunun ortak güvenlik kaygılarıyla gerçekleştirildiğini bilirdi.

EL-KAİDE UZANTISI DA VURULDU

Amaçlarının IŞİD'in finansal destek almasını ve kaynak akışını engellemek olduğunu söyleyen ABD başkanı, teröristlere sığınak sağlayanları durduracaklarını açıklayarak, El - Kaide'nin bu bölgedeki uzantısının da vurulduğunu ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89