• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 4 °C

Obama ve Putin görüştü

Obama ve Putin görüştü
Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısı için New York’ta bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Obama ile görüştü.

Birleşmiş Milletler (BM) 70. Genel Kurul toplantısı için New York’ta bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.

Daha önce yapılan açıklamaya göre 55 dakika sürmesi gereken Obama-Putin görüşmesi 1 saat 30 dakika sürdü.

Kasım 2014’ten bu yana ilk kez gerçekleşen görüşmede Suriye, Ukrayna, İran nükleer anlaşması ve ikili ilişkilerin görüşüldüğü belirtildi.

Görüşmeyi çok yararlı olarak niteleyen Putin, Obama ile var olan farklılıkları aşmak için birlikte çalışma konusunda uzlaştıklarını söyledi.

İki liderin Suriye’de siyasi çözüm konusunda uzlaştıklarını ancak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geleceği konusunda anlaşamadıkları belirtildi.

Obama, Putin’e Suriye’de Esad’ın iktidarında istikrar gözükmediğini belirtti. IŞİD’e karşı Birleşmiş Milletler çatısı altında yürütülecek askeri operasyonlara katılmayı dışlamadıklarını belirten Putin ise, bununla birlikte örgüte karşı asla bir kara operasyonunda yer almayacaklarını söyledi.

İki lider Suriye’de çatışmayı önlemek için iki ülke ordusunun görüşmeler yapması konusunda da uzlaştı.

Esad’ın kaderine Suriye halkı karar vermeli Obama ya da Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande değil diyen Putin, İran, Türkiye, Suudi Arabistan, Ürdün’ün teröre karşı geniş bir koalisyona katılabileceklerini de söyledi.

Putin’den açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile New York’ta yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında ABD ile ilişkileri onarmaya hazır olduklarını söyledi.

Rusya ve ABD arasında ilişkilerin düşük seviyede olduğunu ifade eden Putin, bunun nedeninin ABD’nin ortaya koyduğu politikalar olduğunu belirtti.

İki ülke arasında ilişkilerin düşük seviyede olmasının hem iki ülke hem de küresel gelişmeler açısından kötü olduğuna değinen Putin, “Bu ABD’nin seçimi. Biz her zaman ilişkileri tamamı ile onarmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın her zaman ABD ile ilişkileri geliştirmeye ve canlandırmaya hazır olduğunu belirten Putin, Obama ile görüşmesinin yapıcı olduğunu ifade etti.

Obama ile Ukrayna ve Ortadoğu’yu görüştüklerini söyleyen Putin, bu konularda birçok ortak yaklaşımın olduğunu söyledi.

Putin, yaptığı konuşma sırasında Ukrayna heyetinin salonu terk etmesinin kendisi açısından önemli olmadığına değindi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89