• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 9 °C

Obama Twitter’da halkla buluştu

Obama Twitter’da halkla buluştu
ABD Başkanı Barack Obama, başkanlığı döneminde ilk kez, sosyal paylaşım sitesi “Twitter” üzerinden halkın sorularını yanıtladı.

Youtube, Facebook, Twitter gibi popüler sosyal paylaşım sitelerini kullanan ilk ABD Başkanı olan Obama, Beyaz Saray’da 140 davetlinin katıldığı etkinlikte, yanında Twitter’ın eş kurucusu Jack Dorsey ile birlikte, 18 Twitter kullanıcısının gönderdiği yazılı sorulara sözlü olarak yanıtlar verdi.

Yaklaşık 1 saat süren etkinlik sırasında Obama’ya yöneltilen soruların genellikle ABD ekonomisiyle ilgili olduğu, özellikle istihdam piyasası, borç tavanı tartışmaları, konut piyasasındaki sorunlar, öğrenci borçları ve NASA gibi konuların öne çıktığı gözlendi.

Etkinlik için Beyaz Saray’a 140 kişinin davet edilmesi ise, Twitter mesajlarının 140 karaktere izin vermesini simgeliyordu.

İLK KEZ CANLI TWEET

Beyaz Saray’ın internet sitesinden canlı olarak yayımlanan etkinliği Obama, odadaki bir diz üstü bilgisayar üzerinden, ilk kez canlı Twitter mesajı atarak açtı. ABD Başkanları tarihinde bir ilk niteliği taşıyan Twitter mesajında, şu anda ABD’de hem yönetimin hem de Kongre’nin önündeki belki de en acil konu olan borçların azaltılması meselesine değinen Obama, mesajında, “Borçların azaltılması için, hangi maliyetleri kısardınız ve hangi yatırımları muhafaza ederdiniz? bo” diye yazdı.

Obama, mesajının ardından da, odada kendisi için hazırlanmış iskemleye oturarak, arkasındaki ekrana yansıtılan Twitter sorularını sözlü şekilde yanıtladı.

Eğitimle ilgili bir soruyu yanıtlarken, “Biliyorum Twitter’de cevaplarımın kısa olması gerekiyor” diyerek, salonda gülüşmelere neden olan Obama’nın, yine de sorulara ayrıntılı yanıtlar vermesi dikkati çekti.

BOEHNER DE TWEET ATTI

Etkinlik sırasındaki renkli anlardan biri de, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’ın da Obama’ya Twitter üzerinden soru gönderenler kervanına katılmasıyla oldu.

Obama’nın, “borçlarımızı daha da derinleştiren rekor düzeydeki harcamalardan sonra, istihdam artışı nerede?” diye soran Boehner’ın sorusuna yanıt vermeden önce, mesajdaki yazım hatalarına işaret ederek, “Öncelikle, John’ın yazım kabiliyeti üzerinde kesinlikli çalışması gerekiyor” diye espri yapması, salonda kahkahalara yol açtı.

Boehner’ın sorusuna yanıtında da, ülkedeki istihdam piyasasının, ilk başta umut ettiği kadar güçlü olmadığını kabul eden Obama, ancak Cumhuriyetçileri, istihdamın artmasına katkı sağladığını söylediği bazı ekonomik canlanma tedbirlerine karşı çıkmakla eleştirerek, “Ama nihayetinde, Başkan Boehner’ın ışığı göreceğine eminim” dedi.

Obama, bir Twitter kullanıcısının, “ABD Başkanlığınız sırasında, ekonomik durgunlukla mücadelede hangi yanlışları yaptınız? Neleri farklı yapardınız?” şeklinde soru yöneltmesi üzerine, öncelikle, yönetiminin ekonomik canlanma tedbirlerini överek, orta sınıfın vergilerinde kesintiye gidilmesi, eyaletlere yardımlar sağlanması, altyapının yeniden inşası ve otomobil sektörünü kurtarmaya yönelik yardımlar gibi adımların, “doğru adımlar” olduğunu savundu.

Bununla birlikte, eğer başa dönme imkanı olsaydı, muhtemelen farklı şekilde yapacağı iki husus olduğunu kaydeden Obama, bunlardan birinin, konut sektöründeki zafiyetlerle başa çıkmak için bu alanda daha iyi programların hayata geçirilmesi, diğerinin ise ekonomik toparlanma sürecinin uzun süreceğinin kamuoyuna daha açık biçimde anlatılması noktasında olduğunu belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89