• BIST 9598.86
  • Altın 3997.943
  • Dolar 38.8161
  • Euro 43.4765
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Obama Netanyahu'ya taban gösterdi?

Obama Netanyahu'ya taban gösterdi?
Bu fotoğraf bir ülkeyi çileden çıkardı. Obama Oval Ofis'te ayaklar masanın üstünde telefonla bir liderle görüşüyor.

ABD Başkanı Barack Obama İsrail'i kızdırdı. Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesi olay oldu..

Oval Ofis'teki telefon görüşmesinde Obama'nın tavrı tartışılıyor. Siyahi başkanın ayaklarını masanın üstüne atıp tabanını objekiflere göstererek yaptığı telefon görüşmesi hakaret olarak algılandı.

Amerikan geleneklerine göre yadırganacak bir durum olmasa da Ortadoğu'da böylesi bir görüntü çok ağır bir hakaret sayılıyor.

Obama'nın İsrail'i kayıtsız şartsız desteklemediğini bilen İsrail basını son gelişmelerden rahatsız.

Diğer Arap ülkeleri bu fotoğraftan cesaret alarak İsrail'e karşı politikalarını sertleştirebilecekleri yorumları dahi yapılıyor.

Amerikan CBS televizyonu ise "Bu fotoğraf doğru veya değil.. Ama bu fotoğrafa İsraillilerin getirdikleri yorum ne kadar köşeye sıkışmış hissettiklerini gösteriyor" ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89