• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Obama: Askerlerimizi başkalarının savaşına sokmayacağım ama...

Obama: Askerlerimizi başkalarının savaşına sokmayacağım ama...
ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'ye müdahale konusundaki en net mesajını verdi; 'Askeri müdahale olacak'. Ama...

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'ye müdahale konusundaki en net mesajını verdi; "Askeri müdahale olacak" diyen Obama, "Ancak Suriye'de yere Amerikan botu değmeyecek. Amerikan askerlerini başkalarının savaşına sokmayacağım" mesajı verdi. 

"21. YÜZYILIN EN KÖTÜ KİMYASAL SİLAH SALDIRISI..." 

Obama, radyo ve internette yayınlanan haftalık mesajında, Suriye'de üç hafta önce yaşanan kimyasal silah saldırısını "21. yüzyılın en kötü kimyasal silah saldırısı" olarak nitelendirerek, şöyle konuştu;

"Yaklaşık üç hafta önce Suriye'de, aralarında yüzlerce çocuğun da olduğu, 1000'den fazla masum insan 21. yüzyılın en kötü kimyasal silah saldırısı ile öldürüldü. ABD de dünyaya, kendi insanlarına yönelik bu korkunç saldırıdan Suriye hükümetinin sorumlu olduğuna ilişkin güçlü kanıtlar sundu." 

"ULUSAL GÜVENLİĞİMİZE TEHDİT"

Saldırının, ABD ulusal güvenliğine de tehdit anlamı taşıdığını kaydeden ABD Başkanı, şöyle dedi:

"Bu sadece insan onuruna yönelik doğrudan bir saldırı değildir; aynı zamanda ulusal güvenliğimize yönelik de ciddi bir tehdittir. İşte tam da bu nedenle, dünya halklarının yüzde 98'ini temsil eden hükümetler, kimyasal silah kullanımının yasaklanması konusunda anlaşmış durumdalar. Bu silahlar, sadece insanlık dışı şekilde ve hiçbir ayrım gözetmeden insanların ölümüne neden olmakla kalmıyor. Aynı zamanda bu silahların bize zarar vermek isteyen terörist grupların eline geçme ihtimali de bulunuyor"

"MÜDAHALE KARARINI KOLAY VERMEDİM..." 

Obama, müdahale kararını verme sürecini de şu sözlerle açıkladı;

"Geçen hafta sonu, ABD silahlı kuvvetlerinin baş komutanı olarak, ABD'nin Suriye rejimine karşı askeri açıdan harekete geçmesine karar verdim. Bu kolay verilmiş bir karar değildi. Askeri güç kullanmak, bir ulus olarak alabileceğimiz en ciddi karar. Dünyanın en eski Anayasal demokrasisinin lideri olarak, birlikte hareket gedersek, ülkemizin daha güçlü ve atacağımız adımların daha etkili olduğunu da biliyorum. İşte bu nedenle, Kongre üyelerinden bu konuyu tartışmalarını ve askeri güç kullanımına izin verme yönünde oy kullanmalarını istedim." 

"UCU AÇIK MÜDAHALE OLMAYACAK.. IRAK YA DA AFGANİSTAN OLMAYACAK..." 

Obama, Suriye'ye yönelik askeri müdahalenin ayrıntılarını da açıkladı;

"Söz konusu olan, ucu açık bir müdahale değil. Bu, yeni bir Irak ya da Afganistan olmayacak. Yere Amerikan botu değmeyecek. Alacağımız her türlü önlem hem zaman, hem de kapsam açısından sınırlı olacak; amacı da Suriye hükümetinin kendi halkına karşı yeniden gaz kullanmasından caydırmak ve bunu yapacak yeteneklerini ortadan kaldırmak olacak." 

"ASKERLERİMİZİ BAŞKASININ SAVAŞININ ORTASINA SOKMAYACAĞIM..." 

Obama şöyle devam etti; "Amerikan halkının, Irak savaşının bitmesine ve Afganistan savaşının bitmeye dönmesine rağmen, yaklaşık 10 yıllık savaş halinden dolayı bıkkın olduğunu biliyorum. İşte bu nedenle askerlerimizi başkalarının savaşının ortasına kokmayacağım. Ancak biz Amerika Birleşik Devletleriyiz. Suriye'de gelen o görüntülere gözlerimizi kapatamayız. Bu insafsız saldırıya karşılık vermemek, kimyasal silahların yeniden kullanılması, bu silahların teröristlerin ellerine geçmesi riskini arttıracaktır. Karşılık vermediğimiz takdirde, diğer halklara da bu silahları kullanmalarının yanlarına kalacağına ilişkin korkunç bir sinyal vermiş olacağız. Tüm bunlar, bizim ulusal güvenliğimize ciddi tehdit oluşturmaktadır. 

İşte bu nedenle, dünyanın öbür ucunda da gerçekleşmiş olsa, bunun gibi bir kimyasal atağı görmezden gelemeyiz. Ve yine işte bu nedenle, her iki siyasi partiye de mensup Kongre üyelerine, bir araya gelmeleri ve bizim yaşamak istediğimiz, çocuklarımıza ve gelecek nesillere bırakmak istediğimiz dünya için ayağa kalkmaları çağrısında bulunuyorum."

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89