• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 4 °C

O Toros'a binen geri gelmiyordu

O Toros'a binen geri gelmiyordu
1994 yılında öldürülen Ramazan Elçi'nin kardeşi Nurettin Elçi, "Cizre'de o Toros marka taksiye binen bir daha geri gelmiyordu' dedi.

Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün de yargılandığı 'failli meçhuller' davasında 1994 yılında öldürülen Ramazan Elçi'nin kardeşi Nurettin Elçi, "Cizre'de o Toros marka taksiye binen bir daha geri gelmiyordu' dedi.

Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Albay Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ, Adem Yakin ve Kukel Atağ katıldı.

Duruşmada maktul Ramazan Elçi'nin 1994 yılı şubat ayında öldürülmesiyle ilgili 4 tanık dinlendi.Tanıklardan maktul Elçi'nin kardeşi Nurettin Elçi, olay günü kardeşiyle birlikte ilçe merkezindeki dükkanlarında çalıştıkları esnada ellerinde uzun namlulu silah bulunan 2 şahsın geldiğini söyledi.

ŞAHISLAR BENİ TANIMADI

Kendisinin o esnada dükkanın arka bölümünde çalıştığını anlatan Elçi, şöyle dedi: 'Gelen şahıslar, 'Ramazan ve Nurettin Elçi'nin dükkanı bu mu?' diye sordu. İçeride müşteriler vardı. Kardeşim 'evet' diye cevapladı. Ben konuşmaları duyuyordum. Şahıslar, içerideki müşterilere 'herkes dışarı çıksın' dedi. Bende arka bölümde elime bir teneke yağ alıp sanki müşteriymişim gibi dükkandan çıktım. Şahıslar beni tanımadı. Kardeşimi alıp Toros marka otomobile bindirip götürdüler.'

BAŞINDAN VURULMUŞTU

Elçi, yaklaşık 3-4 gün sonra hastane morgunda bir cesedin bulunduğunu ve bu cesedin kardeşi Ramazan Elçi'ye ait olabileceği yönünde duyumlar aldığını kaydetti. Hastane gittiğinde, cenazenin kimsesizler mezarlığında defnedilmek üzere belediye ekiplerine teslim edildiğini öğrendiğini ifade eden Elçi, 'Bunun üzerine mezarlığa gittim. Görevlilerden izin isteyip tabutu açıp ölen şahsın yüzüne baktım. Kardeşimi tanıdım. Başından tek kurşunla vurulmuştu. Zaten ilçede herkes biliyordu. Cizre'de o Toros marka taksiye binen bir daha geri gelmiyordu. Kurduğumuz taziyeden sonra korkudan Cizre'den ayrılıp İstanbul'a gittim. ' dedi.

HIDIR ALTUĞ'U GÖSTERDİ

Mahkeme başkanı, tanık Elçi'ye sanıklar arasında, olay günü kardeşi Ramazan Elçi'yi götüren şahısların bulunup bulunmadığını sordu. Sanıklara dönen tanık Elçi, Hıdır Altuğ'u göstererek, 'Bu kişi gelenler arasında vardı' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89