• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 20 °C

Nuray Mert'ten Erdoğan'a cevap!

Nuray Mert'ten Erdoğan'a cevap!
Konya'da ad vermeden Milliyet yazarı Nuray Mert'e yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mert'i "AKP'ye düşman olmak, BDP ve PKK'nın sırtını sıvazlamak"la suçladı.

Mert, "Sırt sıvazlamak ya da şirin görünmek gibi bir derdim hiç olmadı. Bana söylenebilecek son laftır, üzerime bile alınmıyorum" dedi.

 Recep Tayyip Erdoğan, bugün (3 Haziran) Konya'da düzenlenen seçim mitingde isim vermeden hedef gösterdiği gazeteci ve akademisyen Nuray Mert'e "izansız, namert ve densiz" dedi.

Bianet'e açıklama yapan Nuray Mert, Başbakan'ın söylediği analizi ANF'ye değil, 26 Mayıs günü Berlin'de Avrupa Parlamentosu'nca düzenlenen Dersim Konferansı'nda yaptığını söyledi.

ANF'nin yaptığı konuşmadan alıntı yaptığını belirten Mert, "Başbakan kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef gösteriyor, bunu sadece bana yapmadı. O nedenle bunu önemsemiyorum. Başbakan, namert görmek istiyorsa her iktidara göre bin bir kılığa giren, şimdi de kendisine yanaşan insanlara baksın. Mert olanla olmayanı ayırt edemiyorsa o da kendi sorunudur. İnsan kime şirin görünür? İktidarda olana. Kimsenin sırtını sıvazlamak ya da şirin görünmek gibi derdim olmadı. Bana söylenebilecek en son laftır, üzerime bile alınmıyorum" diye konuştu.

Başbakan ne demişti?

Konya'da halka hitap eden Başbakan Erdoğan, Nuray Mert'in duble yollar konusunda yaptığı analize çok sert tepki gösterdi.

Başbakan'ın tepki gösterdiği analizinde Mert, Dersim Katliamı'nda zor, şiddet ve imar politikasının nasıl birlikte gittiğini söylemiş, "benzetmek gibi olmasın, bunun ardından katliam gelecek manasında değil, 1935'te ilk raporlarda hep yol inşa edilmesinden bahsedilir" diye konuşmuştu. Başbakan Erdoğan bu analizlerinden dolayı gazeteci ve yazar Nuray Mert'i "yaptığın namertliktir" diye suçladı.

Nuray Mert'ten "bir bayan gazeteci", "güya bayansın" diye bahseden Başbakan Mert'i AKP'ye düşman olmak, BDP'nin ve PKK'nın sırtını sıvazlamakla suçladı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir bayan gazeteci köşe yazıları yazıyor, zaman zaman televizyonlarda da yorumlar yapıyor. Son yıllarda kendini kaybetmiş şekilde AK Parti'ye karşı kin kusuyor. Ben medya vasıtasıyla da bunun iyi değerlendirilmesini istiyorum. PKK'nın yayın organına açıklama yapıyor, 'aslında zor ve yol politikaları her zaman beraber gidiyor', ifade bu. Neymiş 1935 yılında Dersim katliamı öncesinde, buraya yapılacak harekat için yol inşa edilmiş. AK Parti'nin duble yollarını da işte bu şekilde yorumluyor. Söylemek istediği şu; güya biz duble yolları, bölünmüş yolları Dersim'de olduğu gibi kolay harekat yapılsın diye inşa ediyormuşuz. Açık açık söylüyorum, bu mertlik değil, namertliktir. Böyle bir izansızlık, densizlik olur mu?

Yol medeniyettir. Yolu olmayan bir ülke medeniyeti konuşabilir mi? Yani biz bu milleti, ben vatandaşlarımı, insanımı, af edersiniz hendeklerden sıçraya sıçraya mı göndereceğim. Bir yönetimin görevi bu. Siz kime şirin görünmeye çalışıyorsunuz, PKK ile BDP ile bu muhabbetiniz nereden kaynaklanıyor? BDP'ye karşı bu kadar uysal, AK Parti'ye karşı nasıl bu kadar saldırgan olabiliyorsunuz? Güya bayansın, Cizre'de yüzleri yakılan Kürt çocukları görmezden gelip PKK'nın, BDP'nin sırtını neden böyle sıvazlıyorsunuz? CHP'nin, MHP'nin yöneticilerinden bir ses duydunuz mu? Bu yavrular bu hale geldi, var mı bir sesleri, çıkmaz..."

Nuray Mert ne demişti?

Nuray Mert, Berlin'de düzenlenen Dersim Konferansı'nda AKP iktidarı döneminde yapılan ve Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinglerinde sık sık gündeme getirdiği "duble yollar"a dair çarpıcı bir açıklama yapmıştı.

Mert, Dersim Katliamı'nda "zor, şiddet ve imar politikasının birlikte gittiğini" söylerken, "Benzetmek gibi olmasın, bunun ardından katliam gelecek manasında değil. 1935'te ilk raporlarda hep yol inşa edilmesinden bahsedilir, çünkü buraya yapılacak harekat için yol lazım. 1935'teki gibi bir katliamı andıracak olmasından değil, ama şu anda o bölgedeki şiddet politikalarının da alt yapısı oluyor, o paralelliği hatırlatmak için" şeklinde konuşmuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89