• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 3 °C

Norveç katili: Atatürk başarısız oldu

Norveç katili: Atatürk başarısız oldu
Norveç katilinin günlüğünde Atatürk'ün İslam karşısında başarısız olduğu savunulurken, Ergenekon'un da yeterince gizlenemediği belirtiliyor.

Norveç'teki çifte saldırıyla 93 kişiyi öldüren cellat Anders Behring Breivik, katliama giderken 'Müslüman, Marksist ve çokkültürlülüğe savaş ilan eden, 1516 sayfalık bir bildiri yayımlamış. Bildiride, Selçuklular, Osmanlı ve Atatürk dönemine de değinen saldırgan Ergenekon'u da analiz etmekten geri durmamış. Saldırgana göre, Atatürk başarısız oldu çünkü İslam çok dirençlidir. Yine saldırgana göre Ak Parti'ye karşı antidemokratik eğilimler içinde olanlar ile Ergenekon yapılanması yeterince gizli örgütlenemiyor.

"ERGENEKON VE OSMANLI"

1516 sayfalık belgenin Avrupa ve İslam tarihiyle ilgili ilk bölümünde sık sık Osmanlı devletine göndermeler yapılıyor. Avrupa tarihinin revize edilmesinin, 1878’deki Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında İngiltere’nin Müslüman devletle ittifak kurmasına dayandığını savunan Breivik, İngiliz ansiklopedisi Encyclopedia Britannica’daki İslam karşıtı ifadelerin bu tarihte ayıklandığını belirtiyor. Bu bölümde ayrıca Türklerin Hıristiyanlara karşı ikinci cihat dalgasını başlatarak, Anadolu’yu ve Doğu Avrupa’yı ele geçirdiği, devşirme sistemiyle Balkan halklarını Müslümanlaştırdığı, Ermenileri ve Rumları soykırıma tabi tuttuğu iddia ediliyor.

"ATATÜRK BAŞARISIZ OLDU, İSLAM DİRENÇİZ"

Belgenin ‘Avrupa kıtasında İslamileşmeyi’ konu alan ikinci bölümdeyse, Türkiye örneği verilerek ‘Atatürk yaklaşımının başarısız olduğu’ öne sürülüyor: “Türkiye’nin AB’yi yatıştırmak için daha fazla insan haklarını devreye sokmasıyla, ‘uykudaki’ koyu Müslümanlar yeniden ortaya çıktı ve İslami ittifak seçimi kazandı. Şimdi ordunun desteklediği Türkiye’nin laik seçkinleri çoğunluğun iradesine uymayı reddederek demokratik olmayan bir eğilimde. Yani, Türkiye bir diktatörlüğün elkitabı gibi. Atatürk başarısız oldu çünkü İslam son derece dirençli... Şeriatı İslam’dan çıkarmak açıkça imkânsız.” Batı Avrupa’da ‘Şövalyelik’ adı altında yeni bir askeri düzenin kurulması için yürütülecek savaş biçimlerinin önerildiği son bölümdeyse Türkiye’nin adı Ergenekon davasıyla geçiyor. Davada geçen örgüt yapılanmasını aktaran Breivik, AKP hükümetine karşı darbenin başarısız olmasını ‘hücrelerin yeterince gizli ve disiplinli çalışmamasına’ bağlıyor.

TÜRKİYE'YE DE GELMİŞ

Anders Breivik, kendini ‘devrimci muhafazakâr’ diye tanımlayıp ekonomide liberalizmi savunuyor. Ziyaret ettiği 24 ülke arasında Türkiye’yi de sayan katil özelliklerini şöyle sıralıyor: (Din) Protestanlığın reforme edilip Katoliklik içinde erimesini savunuyorum. Ilımlı agnostikken ılımlı dindar oldum. (Meslek) Yatırımcı, müdür, analizci, yazar, borsacı/simsarı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89