• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Newroz kutlamalarına on binler katılıyor

Newroz kutlamalarına on binler katılıyor
Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen Newroz kutlamalarına soğuk havaya rağmen on binler katılıyor.

BDP İstanbul İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen Newroz kutlamalarına İstanbul'un 33 ilçesinden kalkan otobüslerle soğuk havaya rağmen on binler katılıyor.

Sabah saatlerinden itibaren Newroz alanına çıkan tüm yollar polisler tarafından trafiğe kapatılırken, meydan çevresinde yoğun önlemler alındı. Alana BDP tarafından halkın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla onlarca yemek standı ve yüze yakın seyyar tuvalet kuruldu. 

Alana kurulan dev platforma "Demokratik çözüm, Öcalan'a özgürlük" ve "Demokratik kurtuluş, özgür yaşam" dev pankartları asıldı. Sarı kırmızı yeşil bandajlarla donatılan platformun her iki yanına sinevizyon gösterimi için dev ekranlar kuruldu.

Newroz'da barış ve statü mesajları

Kazlıçeşme'deki Newroz kutlamalarında konuşan BDP'li vekiller barış mesajları verdi. Sebahat Tuncel, "Bugün ki sloganımız, Kürdistan'a statü, Öcalan'a özgürlük ve Türkiye'ye demokrasidir." ifadelerini kullandı.

Kazlıçeşme'deki Newroz kutlamalarında konuşan BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel, çözüm sürecinin barışla noktalanacağına inandıklarını belirtti. 

Kazlıçeşme Meydanı'ndaki Newroz kutlamalarına katılan Sebahat Tuncel, "Önümüzdeki dönem zorlu bir dönem. Yeni bir sürece başlıyoruz. Bu süreç, dışarıdan izleyeceğimiz bir süreç değil. Tam içinde olacağımız bir süreç. Bu süreç belki bizi çözüme, barışa götürecek. Biz buna inanıyoruz. Çözüm ve barış dışarıda izleyerek olmaz. İşte Newroz alanını doldurarak olur. Bugün ki sloganımız, Kürdistan'a statü, Öcalan'a özgürlük ve Türkiye'ye demokrasidir." ifadelerini kullandı. 

Sırrı Süreyya Önder ise "Halkların demokratik kongresi adına burayı dolduran, bütün temsiliyetlere, halkların temsilcilerine selam olsun. Hoş geldiniz. Newrozunuz kutlu olsun. Barışa vesile olsun. Yeni bir sürece başlıyoruz. Adına barış masası diyorlar. Ama masada kotarılan bir şey değildi bu. Bütün Türkiye halklarının başta Kürt halkı olmak üzere, Ermenilerin, Süryanilerin, Kafkas halklarının Lazların mücadelesiyle yeryüzüne yazıldı. Hepinizin eseridir. Biz bir mücadelenin en acı sonuna geldik. Bundan sonra artık yeni Türkiye'yi bütün halklarla birlikte inşa etmenin zamanıdır. Tam bir demokrasi ile bu mücadelemiz tüm ezilen halkların kurtuluşunun sona ermesine kadar devam edecek." şeklinde konuştu.

Van, Bingöl, Mardin, Dersim, İstanbul, Mersin, Adana, İzmir ve Ceylanpınar'da sabahın erken saatlerinde rengarenk elbiselerini giyen on binler Newroz'u coşku ile kutladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89