• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 8 °C

Netanyahu: Nasrallah sığınaktan çıkmasın

Netanyahu: Nasrallah sığınaktan çıkmasın
Netanyahu, Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanlar Konferansı'ndaki konuşmasında, İsrail'in güçlü bir orduya sahip olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'daki Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın "Bir savaş olması halinde, İsrail'in kuzeyindeki Celile (Galil) bölgesini kontrollerine alacakları" yolundaki sözlerine karşılık verdi ve "Sığınağa saklananlar, sığınakta kalsın" dedi.

Netanyahu, Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanlar Konferansı'ndaki konuşmasında, İsrail'in güçlü bir orduya sahip olduğunu belirtti, kimsenin İsrail'in gücünden ve kendisini savunma yeteneğinden şüphesi olmaması gerektiğini söyledi. Netanyahu, "Kimse, İsrail'in gücünü sınamaya kalkmasın" diye konuştu.

Nasrallah'ın açıklamalarına atıfta bulunan Netanyahu, "Nasrallah, Celile'yi ele geçireceğini söylüyor. Benim de buna kesin ve net bir cevabım var. Nasrallah'ın tehditleri gerçekleşmeyecektir" dedi. Netanyahu, Nasrallah'a hitaben "Sığınakta saklananlar, sığınakta kalsın" ifadesini kullandı. Hizbullah lideri Nasrallah'ın İsrail ile Hizbullah arasında, 2006 yazında Güney Lübnan'da patlak veren savaş sırasında yer altında sığınaklarda saklandığı öne sürülmüş; Nasrallah o dönemde kamuoyu önüne çıkmayıp, basın açıklamalarını genellikle bulunduğu gizli yerden, kameralara kaydettirerek yapmıştı.

Nasrallah, Beyrut'ta bir gösterideki konuşmasında ayrıca "Siyonist generaller ve subaylar başlarına dikkat etsinler" ifadelerini de kullanıp, "İslami direniş savaşçılarını, Lübnan'da bir savaş çıktığı gün için hazırlıklı olmaya" çağırmıştı. Nasrallah, savaşın çıkması halinde, Hizbullah savaşçılarına İsrail'in kuzeyindeki Celile bölgesinin kontrolünü ele geçirme emrinin verilebileceğini de söylemişti. Netanyahu ise konferanstaki konuşmasında, "Tüm komşularımızla barış için uğraştık. Ancak ordumuz da her düşmana karşı İsrail'i korumaya hazır ve hazırlıklıdır" dedi. Mısır'daki protestolara da değinen Netanyahu, kimsenin Mısır'ı gelecekte neyin beklediğini bilmediğini ifade edip, "Washington'dakiler, İran'dakiler bilmiyorlar. New York Times'ın yazarları bile bilmiyorlar" diye konuştu. İsrail'inse, ''Komşularıyla barış içinde yaşayacak demokratik bir Mısır'la ilgilendiğini'' ifade eden Netanyahu, "Diğer taraftan, Tahran'daki liderler farklı bir Mısır görmek istiyor. 21. yüzyıla değil, 9. yüzyıla bakan bir Mısır istiyorlar" iddiasını dile getirdi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın "ülkenin kuzey cephesindeki sakin durumun hep böyle sürmeyeceğini" söylemesi üzerine Nasrallah, bugün sınırda yüzlerce Hizbullah yanlısına yaptığı, dev ekrandan yayımlanan konuşmasında, Lübnan'a girilirse, "Hizbullah savaşçılarına" Celile'nin kontrolünü ele geçirmeleri emrinin verilebileceğini belirtmişti. Nasrallah, ayrıca 2008'de Şam'da öldürülen Hizbullah liderlerinden İmad Mugniye'nin öcünü almak için Hizbullah'ın İsrailli liderleri ve generalleri hedef alabileceği tehdidinde bulunmuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89