• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 15 °C

Netanyahu: ''Ayrılık' kışkırtıcı..."

Netanyahu: ''Ayrılık' kışkırtıcı..."
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye'de TRT'de yayınlanan "Ayrılık" adlı diziyi "kışkırtıcı" olarak nitelendirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye'de TRT'de yayınlanan "Ayrılık" adlı diziyi "kışkırtıcı" olarak nitelendirerek, söz konusu dizinin yayınlanması nedeniyle "düş kırıklığına uğradığını" söyledi.

 Binyamin Netanyahu, resmi bir ziyaret nedeniyle İsrail'e gelen İspanya Başbakanı Hose Luis Rodriguez Zapatero ile görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Netanyahu, basın mensuplarının Türkiye ile yaşanan son gerilimle ilgili sorularını yanıtladı.

Netanyahu, "Bu, elbette Türk diplomasisinin aldığı yön konusunda soru işaretleri yaratıyor. Umuyoruz ki bu doğrultu, fanatikleri değil, barışı güçlendirme yönündedir" diye konuştu.

Netanyahu, "Umut ediyorum ki bugün gördüğümüz, Türkiye'nin 1-2 yıl öncesine dek izlediği rotadan ciddi bir sapmanın işareti değildir. Yeniden bölgemizde barış, güvenlik ve refah için birlikte çalışmaya döneceğimizi umuyorum. Çünkü Türkiye önemli bir ülkedir ve bu ülkeyle ilişkiler, barış için büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

Öte yandan Netanyahu, basın toplantısında BM İnsan Hakları Konseyi üyesi ülkeleri, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki son askeri operasyonunu konu alan ve İsrail ile Hamas örgütünü savaş suçu işlemekle itham eden Goldstone Raporu ile ilgili karar tasarısını reddetmeye çağırdı.

Rapor, yarın BM İnsan Hakları Konseyi'nde oylanacak. Netanyahu, konuyla ilgili olarak, "İsrail'in tek suçu, BM'de otomatik bir çoğunluğa sahip olmamaktır" dedi.

Netanyahu, "tüm sorumlu ülkelerin yarın karar tasarısına karşı oy kullanacakları beklentisinde olduklarını" bildirdi ve karar tasarısının teröre yardım ettiğini ve cesaretlendirdiğini, barışa da darbe vurduğunu savundu.

Zapatero, daha önce de İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

Peres de Zapatero'yu kabulünde, Goldstone Raporu üzerinde durdu ve İsrail'in her savaşı ve savaş sırasındaki eylemi soruşturduğunu belirterek, "Dışarıdan yargıçlara gerek duymadıklarını" kaydetti ve "İsrail'e düşmanlığı olan bir çoğunluğun bizi yargılamalarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Peres, BM İnsan Hakları Konseyi'ne, "eğer adil olmak istiyorsa, İran'ın İsrail'i yoketmeye yönelik çağrılarının düşünülmesi" önerisinde de bulundu ve "İran niye soruşturulmuyor? Niye herkes bu konuda sessiz kalıyor?" diye de sordu.

İspanya Başbakanı da Peres ile görüşmesinde İspanya'nın, hem İsrail hem de Filistinliler'in çıkarlarına anlayış göstereceğini, her iki tarafa karşı da dengeli ve tarafsız olacağını dile getirdi.

Abbas ile görüşmesi sırasında da İspanya Başbakanı, Batı Şeria'daki İsrail yerleşim faaliyetlerinin dondurulması, Ortadoğu barış sürecinin de yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89