• BIST 8955.07
  • Altın 2279.814
  • Dolar 32.3112
  • Euro 35.0959
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Netanyahu, Atina'da protesto edilecek

Netanyahu, Atina'da protesto edilecek
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze ablukası nedeniyle bugün Yunanistan'da iki gösteriyle protesto edilecek.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bugün bir dizi temaslarda bulunacak. Sol partiler ile farklı gruplar, Netanyahu'yu iki gösteriyle protesto edecek. Gösterilere davet mesajlarında, hem İsrail hem de Yunan hükümeti sert ifadelerle eleştirildi.

Yunanistan Komünist Partisi, Sol İttifak Koalisyon Partisi, Kolektif İnsiyatifçiler ile diğer siyasi ve sosyal gruplar, İsrail'in Ortadoğu politikası, Gazze ablukası ve Atina'nın Tel Aviv ile geliştirmeyi hedeflediği stratejik işbirliğini protesto amacıyla iki farklı gösteri düzenlenecek.

Kollektif İnsiyatifçi Girişimciler adlı grup, Yunan parlamentosunun da bulunduğu Atina'nın Syntagma Meydanı'nda bugün 18:30'da bir protesto gösterisi düzenleyecek. Grup, Netanyahu ile Yunan hükümetini hedef alan çok sert bir bildiri yayınladı. "Katil Netanyahu, Yunanistan'dan defol" başlıklı açıklamada, "İşgalci İsrail askerleri tarafından katledilen 'Özgürlük Filosu' aktivistlerinin daha kanı kurumadan, Papandreu hükümeti, İsrail-Yunanistan arasındaki diplomatik ilişkileri geliştirmek için adım atıyor" ifadeleri kullanıldı. Yunan hükümetinin bu yaklaşımıyla, İsrail'in Filistin'de işlediği cinayetler ile Gazze'deki insanlık dışı uygulamalara yeşil ışık yaktığı savunuldu.

Açıklamada ziyaret, "Toplumun adalet duygusuna karşı yapılmış bir kışkırtma" olarak tanımlandı. Yunan hükümetinin, "İsrail'in 'uluslararası camia tarafından her zamankinden daha çok dışlandığı' bir dönemde desteklediği" vurgulandı.

"İSRAİL'İN SALDIRGAN POLİTİKALARINA DESTEK OLMA"

İkinci gösteriyi ise Yunanistan Komünist Partisi (KKE) organize ediyor. KKE, "Halkı, İsrail Başbakanı'nın Yunanistan'a ziyaretine karşı güçlü tepki göstermeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu. Açıklamada Yunan hükümeti, "İsrail'in Ortadoğu halklarına karşı saldırgan ve emperyalist rolüne sunduğu destek nedeniyle" suçlandı.

Sol İttifak Koalisyon Partisi de (SİRİZA) yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun ziyaretine tepki gösterdi. Netanyahu'yu istenmeyen kişi ilan eden SİRİZA, Yunan hükümetinin İsrail hükümeti ile ekonomik, turizm, bilimsel ve özellikle askeri ilişkilerin geliştirilmesine yönelik böyle bir dönemde yaptığı girişimin, çok büyük tehlike ve risklere gebe olduğunu ileri sürdü. Bu yaklaşımın, Yunanistan'ın İsrail'in saldırgan tutumunun yol açtığı yıkıcı çıkmaza sürüklenmesi anlamına geleceği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Papandreu hükümeti, eğer bugünkü kötü İsrail-Türkiye ilişkilerinden yararlanmak istiyorsa, bu dar görüşlü bir planlamadır. Eğer yine İsrail'in dışlanmışlıktan kurtarılması için arabulucu rolüne soyunmuşsa, bölgemiz ile dünya barışına çok kötü hizmet sunmuş olacak."

İsrail'e tepkiler kapsamında, dün sabah bir grup eylemci, Atina'nın sembolü Akropolis eteklerine Filistin bayrağı astı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89