• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 5 °C

Neden şikayetçi değiller?

Neden şikayetçi değiller?
Baykal'ın da Nesrin Baytok'un da suç duyurusunda bulunmayışı, soruşturmanın derinleşmesini engelliyor.

Baykal'ın suç duyurusunda bulunmaması soruşturmanın sadece bilişim suçları kapsamında yürümesine neden oluyor.

Olay yeri inceleme yapılamayışı da yeni delillere ulaşmanın önündeki en büyük engel.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, internete düşen ve CHP lideri Deniz Baykal ile CHP Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturmasını sadece bilişim suçları kapsamında derinleştirebildi. “Olay yeri incelemesi” hala yapılmadı.

Baykal'a yönelik suikast ihbarına ilişkin Mithat Y'nin de, serbest bırakılması kasetle ilgili bilgilerin üstünün kapatılmaya çalışıldığı sorusunu akıllara getiriyor.

SADECE BİLİŞİM SUÇLARI KAPSAMINDA

Bilişim Masası'nda görevli Savcı Bülent Yücetürk'ün yürüttüğü soruşturma “müstehcenlik”, “özel hayatın gizliliğine aykırılık” kapsamında yürütülüyor.

Yücetürk'ün, Baykal'ın avukatları ile görüştüğü ve bilgisine başvurmak istediği öğrenildi. Ancak, avukatlar Kurultay öncesi bu görüşmenin bir müddet uzatılması gerektiği yönünde görüş ifade etti. Baykal, müşteki konumunda olduğu için zorla ifadesi alınamıyor.

Bu arada Baykal'ın avukatlarının yaptığı suç duyurusunda mekan ile ilgili bilgi verilip verilmediği de bilinmiyor. Kayıttaki mekanın olay yeri incelemesinde parmak izi, DNA gibi araştırmalarla güçlü delillere ulaşmak mümkün. Kayıtlar kriminal incelemede, bunu TÜBİTAK yapmıyor.

BAYTOK DA SUÇ DUYURUSU YAPMADI

Baytok'un da, suç duyurusunda bulunmaması dikkat çekti. Görüntüleri metacafe.com sitesine “webfatihi” rumuzlu bir kişinin 6 Mayıs'ta 4 dakika içinde abone olarak, “şok, şok, şok” başlığıyla koyduğu ve daha sonra kendi adına yorum sayfası açtığı iddialar arasında.

Çelik: Bildiklerini savcılara anlatsın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Deniz Baykal'a “Bildiklerini savcılara anlat” çağrısı yaptı. “Sayın Baykal önce kendisine, kendi partisine ve Türkiye'ye yardım etmek istiyorsa, bu meselenin aydınlatılmasına katkıda bulunmak istiyorsa elbette bütün bildiklerini savcılara anlatmalıdır” diyen Çelik şöyle devam etti: “Eğer savcı, Sayın Baykal'ın görüşlerine başvurmak üzere kendisini davet etmişse ve Baykal da bundan çekinmişse bence sorumlu davranmamıştır. Ortaya bir iddia atıp bu iddianın sadece konuşulmasını sağlamak sorumlu bir siyasetçiye yakışmaz. Bildiği birşey varsa Cumhuriyet savcılarıyla paylaşsın. Bazı şüpheleri varsa, İçişleri Bakanlığı ve bağlı birimleri var. Onlara anlatsın.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89