• BIST 9102.02
  • Altın 4291.466
  • Dolar 39.6426
  • Euro 45.7244
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

Neçirvan Barzani’den HDP açıklaması: Serbest bırakılmalarını talep ediyoruz

Neçirvan Barzani’den HDP açıklaması: Serbest bırakılmalarını talep ediyoruz
Federal Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, HDP Eş başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin, “Bu durum Türkiye’deki ortamı daha karışık hale getirir” dedi.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Neçirvan Barzani, HDP’lilerin tutuklanmasına yönelik, “HDP Eş başkanları ve parlamenterlerin tutuklaması bizi endişelendirdi” ifadesini kullandı. 

Rudaw'da yer alan habere göre Neçirvan Barzani, “Yaşanan bu durum Türkiye’deki ortamı daha da karışık hale getirir. Eş başkanlar ve parlamenterlerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Onları seçen seçmenlerin iradesine saygı duyulmalı” diye konuştu. 

Açıklamada HDP’lilere de seslenen Başbakan Barzani, Türkiye’deki yasalar çerçevesinde hareket etmelerini istedi. 

Diyarbakır’da dün gerçekleştirilen bombalı saldırıyı da kınayan Başbakan Barzani, “Gerçek bir çözüm için tüm tarafların çıkarlarını göz önünde bulunduran bir barış süreci geliştirilmeli” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89