• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Berlin 11 °C

Neçirvan Barzani: Macron büyük memnuniyet duydu

Neçirvan Barzani: Macron büyük memnuniyet duydu
Başkan Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Başkanı Emmanuel Macron ile görüşmelerinin çok verimli geçtiğini belirterek, Macron’u Kürdistan Bölgesi’ne davet ettiklerini söyledi.

Resmi daveti üzerine Paris’te bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Elysee Sarayı'nda Fransa Devlet Başkanı Macron ile bir araya geldi.  

Neçirvan Barzani'ye bu ziyaret esnasında Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizeyi, Kürdistan Bölgesi eski İçişleri Bakanı Kerim Şengali, Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Felah Mustafa ve Kürdistan Bölgesi Fransa Temsilcisi Ali Dolemeri de eşlik etti. Görüşmenin ardından Neçirvan Barzani gazetecilerin sorularını yanıtladı.   

“Başkan Macron ile görüşmemzi verimli geçti” diyen Barzani, “Bildiğiniz gibi özellikle referandumdan sonraki olaylarda Başkan Macron, Kürdistan Bölgesi önündeki diplomatik kanalların açılmasında çok önemli bir rol oynadı. Bu o dönem açısından çok ama çok büyük bir adımdı. Bu adım vesilesiyle Bağdat’la yaşanan bir takım sorunlara çözüm bulabildik” ifadelerini kullandı. 

6702-491.jpg

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’na seçildikten sonra Elysee Sarayı'nda resmi davet aldığını ifade eden Barzani sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunların çözümü için bize yardımda bulunan Başkan Macron ve Fransa hükümetine teşekkürlerimizi bir daha ilettik. Görüşmede ayrıca Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konularını ele aldık. IŞİD savaşında Peşmergeye verdiklari destek ve Kürdistan Bölgesi’ndeki göçzedelere verdikleri yardımlardan dolayı Fransa’ya teşekkürlerimizi ilettik. Ayrıca siyasi ve ekonomik ilişkilerimizin güçlendirilmesine karar verdik.” 

Rûdaw muhabiri Ala Şali’nin “Fransa ile ilişkilerin geliştirilmesine karar verdiğinizi söylediniz? Bunu biraz daha aydınlatır mısınız?” şeklindeki sorusuna Barzani şu yanıtı verdi: 

“Fransa’nın geçmişte oynadığı olumlu rolden bahsettik. Biz de tarihi dostluk ilişkilerimiz temelinde Fransa ile siyasi, ekonomik ve diğer tüm alanlarda ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz.” 

Başkan Neçirvan Barzani, Macron’u Kürdistan Bölgesi’ne davet ettiklerini Fransa Cumhrur Başkanı’nın da bu davete olumlu yanıt verdiğini söyledi.  

Barzani ayrıca Emmanuel Macron’un bugün kurulan Kürdistan Bölgesi hükümeti için kendilerini tebrik ettiğini ve bu konuda duyduğu mutluluğu dile getirdiğini vurguladı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89