• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Neçirvan Barzani: Kobani'ye silah gönderdik Video

Neçirvan Barzani: Kobani'ye silah gönderdik Video
Federal Kürdistan Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kobani'ye silah gönderdiklerini açıkladı.

Federal Kürdistan Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kobani'ye silah gönderdiklerini, ancak coğrafi koşullar dolayısıyla peşmergenin Kobani'ye gönderilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Federal Kürdistan'dan yayın yapan Rudaw haber kanalına göre, Federal KürdistanYönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, "Kobani'ye silah gönderdik ancak peşmerge güçlerini göndermemiz imkansız" dedi.

Süleymaniye’de yapılan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) toplantısının ardından bir basın konferansı düzenlendi.

Ortak basın toplantısında, KDP Başkan Yardımcısı ve Federal Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani ile KYB Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar konuştu.

IŞİD kuşatmasındaki Kobani'ye duyarsız kalmadıklarını belirten Barzani, silah ve mühimmat gönderdiklerini açıkladı.

Başbakan Barzani, coğrafi şartlardan dolayı Kobani’ye peşmerge güçlerini göndermelerinin ise, imkansız olduğunu vurguladı.

Neçirvan Barzani’nin Kobani’ye yardım konusunda 03.21-04.57 saniyeleri arasında söyledikleri aynen şöyle:

“Diğer bir sorun da Kobani’dir. Tabii Kobani sorunu aynı zamanda bölgedeki tüm siyasi güçlerin yanı sıra Kürdistan hükümeti ve Kürdistan Bölge Başkanlığı’nı da ilgilendiriyor. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Kürdistan Bölge Hükümeti ve Kürdistan Bölge Başkanlığı olarak gücümüz dâhilindeki her şeyi yaptık. Tekrar teyit ederek diyeyim, yaptıklarımız imkânlarımız dâhilindedir. Kobani meselesini çok yakından ve dikkatlice izliyoruz. Öncelikle şunu bilin, Kobani coğrafi olarak Kürdistan Bölgesi’nden 200 km uzaktır. Bu nedenle Kobani’ye güç göndermemiz olanaklı değil. İlk olarak gerekli diyalogları sağlayarak ABD güçleri ile diğer güçlerin Kobani civarındaki IŞİD güçlerini bombalamasını sağladık. Buradaki koordinasyon Kürdistan Bölgesi tarafından sağlanmıştır. İkinci olarak insani yardım gönderdik. Üçüncü olarak silah gönderdik. Teyit ederek söylüyorum; Kürdistan Bölgesi olarak bölgede savaşan güçlere bunları sağladık. Tekrar diyeyim, Kobani meselesi bizim için alabildiğine önemlidir ve biz tüm gücümüzle, olanaklarımız dâhilinde elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sorunu anlamak için gerçekler üzerinden meseleye bakmak lazım. Kürdistan Bölge Hükümeti herhangi bir eksik yapmamıştır. Bundan da ötesi, biz sınır kapılarını Suriye’den Türkiye’ye ve oradan bölgemize gelen insanlara da açtık.”

Neçirvan Barzani ayrıca, Kobani’de IŞİD’e yapılan hava saldırılarının da, ABD öncülüğündeki koalisyon ile Federal Kürdistan yönetiminin koordinasyonuyla gerçekleştiğini açıkladı.

Başbakan, Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin, Kobani konusuyla bizzat ilgilendiğini ve sürekli girişimlerde bulunduğunu aktardı. (Al Jazeera ve Rudaw)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89