• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Nasrallah, Mısırlılara seslendi

Nasrallah, Mısırlılara seslendi
'Bugün tarafsız kalanlar ya da karşıda duranlar, eğer devrim başarısız olursa gelecek asırlarda meydana gelecek her şeyden sorumlu olacaklardır!'

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, bu akşam Lübnan'da düzenlenen Tunus ve Mısır Devirimiyle Dayanışma programında konuştu.

Nasrallah'ın konuşmasından satır başları:

Daha önceden Tunus'a destek verdiğimiz gibi bugün de Mısır halkına ve gençlerine destek vermek için toplandık. Öncelikle bu duruşumuzu bir kaç gün de olsa geciktirdiğimiz için Mısır ve Tunus halkından özür diliyorum.

Mısır halkına bugün verdiğmiz destekde gecikmemizin sebebi, Mısır halkının başlattığı onurlu yürüyüşü korumaktı. Eğer daha önceden bu desteğimizi ilan etseydik, "Mısır halkını, Hamas, Hizbullah ya da İslam Devrimi'ne bağlı gruplar kışkırtıyor." diyeceklerdi.

Bugün biz, Mısır halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu devrimin temelinde gençler vardır. Mısır halk devriminin, dış güçlerin tahrikiyle hareket ettiği iddiasının gerçek dışı olduğu yakında ortaya çıkacaktır. Mısır'da yoksulların ve özgürlerin devrimine şahit olmaktayız. Mısır devriminin Amerika'nın ürünü olduğunu iddia ediyorlar. Bu iddiayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu düşünce büyük bir zulümdür. Aynı zamanda da Tunus ve Mısır halkına ve gençlerine karşı büyük bir ihanettir.

Amerikalı yetkilileri dinlediğimiz zaman, Mübarek'e hizmetlerinden ötürü teşekkür ettiğini görüyoruz. Eğer devrim Amerika'nın planı olsaydı böyle konuşurlar mıydı? Bugün Tunus ve Mısır için söylenen Amerikan planı iddiası İran devrimi için de söylenmişti.

Amerikalılar, yıllardır diktatörlerini destekledikten sonra İslam dünyamızdaki çirkin imajlarını, haklarımızı savunuyormuş gibi davranarak temizlemek istiyorlar.

Amerika için yönetimin kimde olduğu önemli değildir. Önemli olan kendisinin ve İsrail'in çıkarlarıdır. Eğer devrimden sonraki siyasi kadrolar bu iki ülkenin çıkarlarını korursa bu durumun Amerika açısından hiçbir problemi yoktur.

Mısır'daki devrim sonrası İsrail'de stratejinin yeniden gözden geçirilmesi çağrısı yapıldı. İsrail'de büyük bir endişe var.

İsrail, İran'ı 1979'da kaybettikten sonra Lübnan ve Gazze'ye düzenlediği savaştan sonra Türkiye'yi kaybetti. Şimdi de geride kalan en güçlü stratejik ortağı Mısır'ı kaybediyor.

Alllah gününe inanan herkese, din adamlarına sesleniyorum. Çünkü biz bugünkü tarihi duruşumuzdan yarın hesaba çekileceğiz. Bugün tarafsız kalanlar ya da karşıda duranlar, eğer devrim başarısız olursa gelecek asırlarda meydana gelecek her şeyden sorumlu olacaklardır.

Biz sizin iç işlerinize karışmak istemiyoruz. Sadece kardeşleriniz olarak beklentilerimizi sunuyoruz. Sizlerin hareketiniz, büyük bir harekettir, tüm bölgeyi değiştirecektir. Mısır halkı devriminin kıymetini, dünyaya etkisinin ne olacağının farkına varmalıdır.

Ey Mısırlı dostlarımız! Bugün size uzaktan, Beyrut'tan seslenmiyorum. Keşke sizin yanınızda, Tahrir Meydanı'nda, Kahire'de, İskenderiye'de, Süveyş'te olabilseydim. Böylesine yüce bir hedef için kanımı ve canımı feda ederdim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89