İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından dışişleri bakanlığı görevinden alınan Manuçehr Mutteki, sert konuştu. Mutteki, Senegal'de görevdeyken azledilmesinin "gayri İslami, siyasi ve diplomatik geleneğin dışında ve de hakaret içeren bir yaklaşım" olduğunu söyledi.
Eski Dışişleri Bakanı, Ahmedinejad'ın kendisinin yerine atadığı Ali Ekber Salihi için düzenlenen devir teslim törenin de haberi olmadığını belirtti. Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törende, kendisine tören tarihinin bildirildiğine dair yapılan açıklamayı tekzip eden Mutteki, "yetkililerin sözlerinde sadakat ilkesine uyması gerektiğini" ifade etti.
Yurtdışı gezisine başlamadan önce Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile gezisi hakkında bilgi vermek üzere görüştüğünü kaydeden Mutteki, Fars ajansında yer alan açıklamasında "göreve çıktıktan hemen 24 saat sonra yerine birinin atanacağından ve daha da komik olanı, devir teslim töreninin yapılacağı günden haberdar olmadığını" kaydetti. Mutteki, Dışişleri Bakanı yurt dışında görevini yürütürken görevden alınmasını "gayri İslami, siyasi ve diplomatik geleneğin dışında ve de hakaret içeren bir yaklaşım" şeklinde değerlendirdi.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.