• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Muttaki ve Clinton, köşe kapmaca oynadı

Muttaki ve Clinton, köşe kapmaca oynadı
Nükleer kriz nedeniyle gergin dönemler geçiren ABD-İran'ın dışişleri bakanları Bahreyn'de düzenlenen bir zirvede adeta köşe kapmaca oynadı.

Nükleer müzakerelerden birkaç gün önce kendisiyle aynı zirveye katılan ABD Dışişleri Bakanı Clinton, İran Dışişleri Bakanı Muttaki ile konuşmayı başaramadı. Muttaki, kendisine yaklaşan Clinton'a sırtını dönerek karşılık verdi. 

Nükleer kriz nedeniyle gergin dönemler geçiren ABD-İran'ın dışişleri bakanları Bahreyn'de düzenlenen bir zirvede adeta köşe kapmaca oynadı. Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen "Bölgesel Güvenlik Zirvesi"ne katılan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İranlı meslektaşı Manuçehr Muttaki ile bir araya gelmek için eline geçen fırsatı değerlendirmek istedi; fakat Muttaki'den aynı karşılığı bulamadı. Zirvede yaptığı konuşmada İran'ın nükleer kriz konusunda İran'ı müzakereye çağıran Clinton'ın, Muttaki ile ayaküstü sohbet etme girişimi suya düştü. Bahreyn dönüşünde gazetecilere konuşan Clinton, Muttaki'nin zirvenin yapıldığı salonda kendisinin oturduğu yerin birkaç sıra altında insanların elini sıktığını gördüğünü, bunun üzerine Muttaki'ye doğru yürüdüğünü, fakat İran Dışişleri Bakanı'nın kendisini görünce arkasını döndüğünü ve uzaklaştığını anlattı. Amerikalı bakan "Merhaba sayın bakan, diye seslendim fakat sırtını dönüp gitti." diye ekledi. Bugün başlayacak olan İran ile Almanya ve BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülkenin oluşturduğu P5+1 grubu arasındaki müzakereler öncesinde Clinton'un meslektaşı ile birebir temas kurma niyetinde olduğu belirtildi.

Bahreyn'de Davutoğlu nükleer mesai yürüttü

Cenevre'de bugün başlaması beklenen İran ve Almanya ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden oluşan P5+1 adlı grup ile yapacağı görüşme öncesinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bahreyn'de nükleer kriz mesaisi yürüttü. Davutoğlu, "Bölgesel Güvenlik Zirvesi, Manama Diyalog" toplantısı için bulunduğu Bahreyn'in başkenti Manama'da, İran Dışişler i Bakanı Manuçehr Muttaki ile Muttaki'nin kaldığı otelde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Muttaki'nin P5+1 ülkeleri ile 5-6 Aralık'taki toplantı öncesi Davutoğlu'na bilgi verdiği belirtildi. Davutoğlu, Manama Diyalog toplantısının açılış yemeğinde, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile de bir süre sohbet etti. Davutoğlu'nun Clinton ile Washington ziyaretini değerlendirdiği öğrenildi. Bu arada Clinton basına yaptığı açıklamada İran'a 'gelecek haftaki görüşmelerde iyi niyetli bir şekilde' katılma çağrısı yaptı. BBC'ye konuşan Clinton, ABD tarafından geçmişte yapılan açıklamaların aksine İran'ın barışçıl amaçlar için uranyum zenginleştirmesi yapabileceğini kaydetti. Amerikalı bakan, Tahran'ın 'en güçlü müttefiklerinin bile güvenini kaybettiği' uyarısında bulundu. Clinton, zirve dönüşü basına Muttaki ile tokalaşma girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89