• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Muhteşem Yüzyıl'a yumurtalı protesto

Muhteşem Yüzyıl'a yumurtalı protesto
Saadet Partisi İl Teşkilatı üyeleri, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisini protesto etti. Saadet Partisi İl Teşkilatı üyeleri, televizyon binasını yumurta yağmuruna tuttu.

Saadet Partisi İl Teşkilatı üyeleri, televizyon binasını yumurta yağmuruna tuttu.

Saadet Partisi İl Teşkilatı üyeleri, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisini protesto etti. Levent Metro durağı önünde buluşan, üzerinde "Bizans'ın çocukları, Osmanlının torunlarından rahatsız", ''Kanunlar Kanuni'yi koruyamadı", "Osmanlıya uzanan eller kırılsın" yazılı dövizler taşıyan protestocular, mehteran marşları eşliğinde sloganlar attılar. Kalabalık, mehteran takımıyla dizinin yayımlandığı Show TV binası önüne doğru yürüdü. Yürüyüş güzergahında bulunan dizinin afişlerini yırtıp üzerlerine de yumurta attılar.

Televizyon binasının önünde basın açıklaması yapan Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, Osmanlı Devleti'nin en önemli padişahlarından biri olan Kanuni Sultan Süleyman'ı konu alan dizinin, Osmanlı tarihiyle alakasız, baştan sona uydurma olaylarla ve ilmi dayanağı olmayan, hayal mahsulü kurgusal, fantastik öykülerle seyircinin karşısına çıktığını söyledi. Acar, "Diziyi yayımlayan bu televizyon kanalını bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz. Halkımızı başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, ilgili bakanlıklar, Radyo Televizyon Üst Kurulu ve diğer tüm ilgili kuruluşlara şikayetlerini, faks ve e-posta yoluyla iletmeye davet ediyoruz" dedi.

Acar, bu yanlıştan dönülmezse, televizyon kanalının seyredilmemesi için kampanyalar başlatacaklarını, bu da yetmezse yayıncı kuruluşa reklam veren firmaların ürünlerini boykot edeceklerini belirtti.

Kanuni kostümünü giyen bir kişi de diziyi yayımlayan televizyon kanalına hitaben bir ''ferman'' okudu.

Açıklamanın ardından protestocular, RTÜK'e gönderilmek üzere hazırlanan dilekçeyi imzaladılar. Protestocular dağılırken de, yanlarında getirdikleri yumurtaları televizyon binasına attı. Bazı göstericiler yırttıkları afişlerin önünde fotoğraf çektirdi.

TÜRBE ÖNÜNDE DE PROTESTO VARDI

İstanbul Alperen Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 60 kişi, Kanuni Sultan Süleyman'ın, kabrinin bulunduğu Süleymaniye Camii bahçesinde basın açıklaması yaptılar.

Grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Güven Hızarcı, "Muhteşem Yüzyıl adlı dizide sunulan sanal gerçeklikleri tartışmak tarihçilerin ve kamuoyunun takdirindedir. Muhteşem bir mazinin kanunlarını gelecek nesillere miras bırakan Kanuni'nin şahsında, dönemin oryantalist bir bakış açısıyla sunulması en büyük cehalettir. Ömrü halka ve hakka hizmetle geçen birinin zevk, sefahat sofralarında resmedilmesi en büyük ihanettir. Denetleyeci kurumların "izlenmesin bizde kaldıralım" cinsinden idarei maslahatçılık yapması ayrı bir cehalettir. Zira imaj dünyasında müstehcenliğin ve görselliğin albenisi etik değerlerle dengelenebilir. Bu nedenle dizinin sunumunun değişmesi yada yayından kaldırılması için sivil toplumun hissiyatını her programda dile getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı açıklama, tekbir çekilmesinin ardından sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89