• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 5 °C

Mühendisin sır ölümü Ergenekon'da

Mühendisin sır ölümü Ergenekon'da
ASELSAN'da çalışan Başbilen'in ölümü kayıtlara göre intihar, Ergenekon iddianamesine göre ise cinayet. Aile AİHM'e gidiyor

Askeri silah ve teçhizat üreten ASELSAN'da çalışan üç mühendisin art arda ölümü kamuoyunda büyük kuşku yaratmıştı. Ulusal güvenlik alanında birçok projede çalışan Makine Mühendisi Hüseyin Başbilen'in (31) ölümünün üzerinden ise 3 yıl geçti.

Oğullarının bir cinayete kurban gittiğini düşünen Başbilen ailesi ise Türkiye'de intihar olarak kapatılan dosya ile ilgili AİHM'e başvurdu. AİHM dosyayı "yaşam hakkının korunamadığı, ölümün soruşturulmadığı ve dosyanın kapandığı" gerekçesiyle görüşmeyi kabul etti. Bu süreçte ailenin içinde kalan şüpheleri aydınlatabilecek yeni bir umut ise Ergenekon davasının ek klasörlerinde yeniden ortaya çıktı.

Baba Vehbi Başbilen "Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların bizlerin bilgisine başvuracağına inanıyorum" dedi. İntihar kararına itiraz ettikleri mahkemenin talebiyle yeniden inceleme yapan Adli Tıp Kurumu'ndaki 3 uzmanın cinayet bulguları nedeniyle karara şerh koyduğunu belirten baba Başbilen "Oğlum ASELSAN'da çok gizli projelerde önemli görevlerde yer aldı. Öldürüldüğü gün çantasında bu çalışmaların yer aldığı gizli dosyalar vardı. O dosyalar çantada yoktu. Oğlumun ölümü ile bu gizli belgelerin ilişkisi olduğunu düşünüyoruz. Bir insan hem bileğini hem boğazını nasıl kesebilir. Konuyu AİHM'e taşıdık. Umarız davanın yeniden açılmasını sağlayabiliriz" dedi.

İddianamedeki belge

Ergenekon iddianamesine göre, ölümlerin basına yansımasından rahatsızlık duyan bazı yöneticiler, Adli Tıp Enstitüsü'nde çalışan Ümit Sayın'dan 'konuşmamasını' istemiş. Emin Gürses ve Sayın arasındaki telefon konuşması iddianamede şöyle yer aldı:

Ü.S: Ben cinayet olduğunu düşünüyorum bunların. Çünkü Adli Tıp Kurumu'ndakiler de öyle düşünüyor.

E.G: Ama üç tane cinayet arka arkaya olunca nasıl oluyor diye şüpheleniyorlar.

Ü.S: Bir tanesi, bir tanesi en azından cinayet olarak düşünülüyor. Diğerleri ikisi intihar olabilir ama bir tanesinin cinayet olduğu konusunda kesin deliller varmış ellerinde birinci kurulun. Diğer ikisi intihar olabilir. Dolayısıyla ben cinayet olduğunu düşündüğümü söyledim de bunlar ses falan kaydedip de benim şeylerimi verirse, çünkü ASELSAN'daki paşalarla konuştum geçen... ASELSAN'daki paşalar rahatsız oluyorlar bu konudan. Yani ASELSAN Yönetim Kurulu'ndan."

İddianameye göre Sayın, çağırıldığı TV programına ASELSAN yöneticilerinin tepki göstermesi üzerine gitmediğini Kemal Alemdaroğlu ile de konuşmuş.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89