• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 8 °C

Muharrem bebeğin ailesi: Akit iftira attı

Muharrem bebeğin ailesi: Akit iftira attı
Akit'in ‘çuval mizanseni’ haberi için gazeteye dava açacaklarını söyleyen Taş ailesi, muhabirin çoğu şeyi çarpıttığını belirttikleri o görüşmeyi anlattı.

Van’ın Çeli mezrasında yolların kapalı olması sebebiyle 1,5 yaşındaki (valilik açıklaması esas alındı) çocukları Muharrem’i kaybeden Taş ailesi, Yeni Akit’ten şikayetçi.

Önce ‘o çuvalda ceset yoktu’ diyen, ardından da, ‘çuval mizanseni’ manşetini atan Akit Gazetesi’nin cenazenin battaniye ile değil de çuvalla taşınmasını sorgulaması aileyi derinden yaraladı. Kendisini ‘dindar’ olarak tanıtan bir gazetenin vicdansızca iftira attığını belirten Taş ailesi, konuşmadıkları şeylerin yazıldığını belirterek, muhabire ve gazeteye dava açacaklarını söyledi.

Gürpınar ilçesine bağlı Çeli mezrasında oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 1,5 yaşındaki çocuklarını, yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götürememiş, ateşlenen minik Muharrem hayatını kaybetmişti. Muharrem’in çuvala konulan cenazesi, babasının sırtında taşınarak köye indirilmişti. Olayla ilgili fotoğraf ve görüntülerin yayınlanmasının ardından ihmaller zinciri sorgulanmaya başlandı. Hükümetin zorda kalacağını düşünen bazı medya organları ilk gün haberi görmemeyi tercih etti. Akit gazetesi ise aileyi suçladı. Gazetenin bir köşe yazarı önce çuvalda ceset olmadığını iddia etti. Ardından ‘internet sitesinin adı’yla bir muhabir aileyi ziyaret etti. Bir gazetecinin kendilerine başsağlığı ziyaretinde bulunduğunu anlatan Taş ailesi, Akit ismini kullanmayan muhabirin ‘konuşmalarına ekleme yaparak haberleştirdiğini’ ileri sürdü.

Minik Muharrem’in görüntülerini çekip basına veren amca Abdurrahim Taş, muhabirin çoğu şeyi çarpıttığını ifade etti. Taş, “Haberde battaniyeden bahsediyor. Ama bize hiç battaniyeyle ilgili bir şey sormadı. Yazdığı çoğu şey yanlış, bizim anlatmadığımız şeyler. Kendisiyle haberden sonra telefonla konuştum. Soru cevap dışındaki kısmı gazetenin kendisine göre yorumladığını, bunun kendisiyle alakası olmadığını söyledi. Evimize gelip çayımızı içip bizi kullanmışlar. Dava açacağız.” dedi.

Annesinin kucağında vefat etti

İslami yayın yaptığını söyleyen bir gazeteye böyle bir davranışı yakıştıramadıklarını dile getiren Taş, “Bizim yanımızda olacağına, acımızı paylaşacağına, karşımıza geçip iftira atmaları çok çirkin. Biraz vicdanlı olmaları gerek.” ifadelerini kullandı. Haberde Muharrem’in annesinin olay sırasında evde olmadığının ileri sürüldüğünü hatırlatan Taş, “Annesi oradaydı. Çocuk annesinin kollarında vefat ediyor. Zaten görüntülerde de gözüküyor. İki kadın var. Biri çocuğun annesi. Yazdıkları tamamen yalan. Battaniye söz konusu olmadı bile. Öyle bir şey konuşmadık. Tabii köyde arabaya koyarken battaniyeye sardık. Arabanın içinde çuvalda kalacak hali yok.” diye konuştu.

Ailenin avukatlığını üstlenen Van Barosu Başkanı Murat Timur da haberi gördüğünde şoka girdiğini söyledi. Timur, “Yapılan bu haberi tekzip edeceğiz ve diğer hukuki yolları da deneyeceğiz. Ailenin acısını daha fazla büyütecek, yaşanmamış şeyleri yaşanmış gibi gösterecek bir haber basın ahlak ilkeleriyle bağdaşmaz. Aileye hangi partiye oy verdiği şeklindeki bir soru sormuşlar. Bu aslında kendi düşünce ve kanaatini açıklamaya zorlama niteliğindedir. Bu da suçtur.” ifadelerini kullandı. (zaman)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89